Klaus Iohannis reflectă cât de antidemocratic e PSD: S-au pregătit în mare secret pentru intervenția în forță din 10 august!


Klaus Iohannis reflectă cât de antidemocratic e PSD: S-au pregătit în mare secret pentru intervenția în forță din 10 august!

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat marți seară, în cadrul dialogului avut cu jurnaliștii, referitor la 10 august

Chestionat dacă avea informații în legătură cu intervenția violentă a Jandarmeriei ce urma să aibă loc, Klaus Iohannis a transmis tranșant că pesediștii au pregătit în secret intervenția în forță.

Mai mult, președintele a asemănat 10 august cu Mineriadele și, mai mult, a spus că prin orchestrarea represiunii de la protestul din Piața Victoriei, PSD a dovedit că este antiromân și antidemocratic. 

"N-am avut informații dinainte. Se pare că s-au pregătit în mare secret pentru această intervenție în forță și pot să spun, cred că fără exagerări că acea intervenție din 10 august anul trecut împotriva demonstranților din Piața Victoriei a fost cea mai gravă intervenție a statului împotriva cetățenilor din România de la Mineriadă încoace. Doar cu Mineriadele se mai poate face o comparație și, sigur, cu Piața Universității.

Filosofia cu care s-a intervenit a dovedit că PSD este antiromân și antidemocratic și spun aceste lucruri în deplină cunoștință de cauză. Am tot fost întrebat de ce nu vreau să dezbat chestiuni cu contradandidata. De asta. Nu pot să am o dezbatere cu cineva care reprezintă un sistem represiv, de sorginte comunistă", a spus Iohannis. 

Totodată, Klaus Iohannis a explicat de ce nu s-a prezentat la protestul Diasporei din data de 10 august, spunând că ar fi fost folosită acțiunea de PSD pentru a alimenta propaganda că președintele dorea o lovitură de stat. 

"O prezență a mea acolo eventual ar fi agravat lucrurile, nu rezolvat. (...) Doamna contracandidată care și astăzi, nota bene, după ce avem raportul desecretizat și știm că a fost un abuz al statului împotriva românilor, umblă prin studiourile de TV și spune că a fost o încercare de lovitură de stat. Ar fi dat apă la moara pesedistă. Dacă aş fi mers cu geaca roşie acolo, ar fi spus pe faţă asta e lovitură de stat dată de preşedinte şi Doamne fereşte!", a completat Iohannis. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.