VIDEO Vasilica, făcută KO de o jurnalistă. Lacheul Valeriu Steriu a intervenit de mai multe ori pentru a opri tirul de întrebări


VIDEO Vasilica, făcută KO de o jurnalistă. Lacheul Valeriu Steriu a intervenit de mai multe ori pentru a opri tirul de întrebări

PSD a organizat o nouă conferință de presă pentru prezidențiabila Vasilica. Pe 19 noiembrie, la așa-zisa dezbatere, pesediștii se lăudau cu deschiderea lor către presă, că ei lasă accesul liber jurnaliștilor pentru a-i pune întrebări Vasilicăi. Ceea ce a fost, desigur, fals, întrucât jurnalistul Mălin Bot a fost oprit cu jandarmii pentru a nu o trage la răspundere pe Vasilica în legătură cu "pensiunea" de la Predeal. 

CONSULTAȚI ȘI: VIDEO Accesul presei NU a fost liber la circul Vasilicăi. PSD l-a blocat pe Mălin Bot cu jandarmii

În cadrul conferinței de presă de joi, jurnalista Valentina Postelnicu, de la publicația Libertatea, a băgat-o în corzi pe Viorica cu o serie de întrebări corecte și legitime. Vasilica s-a iritat, iar Valeriu Steriu, lacheul candidatei PSD, văzând că prezidențiabila nu-i mai face față jurnalistei, a intervenit de mai multe ori pentru a-i opri întrebările și pentru a o cenzura într-un stil tipic pesedist. 

Vedeți secvența în cele ce urmează de la minutul 25:50: 


Libertatea: Ați spus că PSD nu a promovat fake news-uri în campania pentru turul doi, că nu a transmis mesaje care nu sunt adevărate. Vă asumați acest mesaj care apare de câteva zile pe Facebook, o scrisoare din partea dvs. în care se spune așa … "Eu, Viorica Dăncilă și Partidul Social Democrat, nu vom înceta niciodată să luptăm pentru o zi de mâine mai bună, în care niciun român să nu stea cu teama că Iohannis și ai lui îi vor lua și ultimii bani de mâncare sau medicamente". Este cu sigla PSD. Am printat-o ca să o vedeți.

Dăncilă: Nu. Eu nu am venit niciodată cu o dezinformare. Am promis de fiecare dată că voi spune adevărul chiar dacă ceilalți vor veni cu foarte multe minciuni. Cred că omul care a venit cu cele mai multe dezinformări în spațiul public este Klaus Iohannis.

Libertatea: Să vă prezint o postare a doamnei Lia Olguța Vasilescu: reduceri de 25% la pensii și salarii. PSD Teleorman transmite informația cu președintele cu casca în ureche. Sunt mesaje pe care le transmiteți. Nu vi le asumați?

Dăncilă: Nu le transmit eu. Dacă cineva de la dvs. din redacție vine cu un mesaj personal vi-l asumați? E democrație, fiecare poate să-și expună punctul de vedere. Asta nu înseamnă că e opinia unui partid. Legat de cască, s-a spus în aceeași zi că și eu am cască. Nu am avut cască. Au spus că am prompter. Deci apar astfel de lucruri. Dar asta nu înseamnă că este opinia întregului partid. Este opinia lor personală, nu a partidului. În același timp există democrație, pe care trebuie să o respectăm. Să nu luăm exemplul lui Klaus Iohannis cu afirmațiile anti-democratice și anti-europene pe care le face.

Libertatea: Eu v-am prezentat mesaje ale liderilor PSD.

Dăncilă: Este opinia lor personală. Nu este opinia partidului.

Libertatea: Organizații județene, doamna Dăncilă.

Dăncilă: Este opinia lor personală, nu este opinia partidului. Dacă veneam cu un comunicat din partea partidului, dacă asumăm o anumită direcție, atunci era opinia partidului. În rest, fiecare membru de partid poate să aibă și o opinie personală.

Libertatea: Ați zis că veți fi deschisă la colaborare cu instituțiile, că veți chema partidele la consultări când veți ajunge la Palatul Cotroceni. Vă așteptați să aveți o discuție și cu premierul Ludovic Orban?

Dăncilă: Sigur că da. Voi fi președintele tuturor românilor și nu voi face greșeala pe care a făcut-o Klaus Iohannis în ceea ce mă privește. Orice atac, mai ales economic, poate aduce deservicii pentru țară și pentru români.

Libertatea: În 2018 ați refuzat invitația președintelui Klaus Iohannis de a discuta despre situația ROBOR. Era o invitație la Palatul Cotroceni la care trebuiau să participe și reprezentanții BNR. Nu ați venit la acea întâlnire. În 2019, președintele Klaus Iohannis v-a chemat să discutați despre situația comisarului european după respingerea Rovanei Plumb. Nu ați venit nici atunci.

Dăncilă: Ați venit iarăși cu o dezinformare.

Libertatea: Nu este dezinformare.

Dăncilă: Ba este. Cel puțin cea legată de comisarul european și știu foarte bine ceea ce spun. Numirea comisarului european este atributul premierului. Eu am înțeles că la Palatul Cotroceni trebuie să fie un dialog, nu să te cheme un dictator și să dea ordine. Președintele m-a chemat la ordin, nu a făcut o invitație pentru a vedea ce are premierul de gând, pe cine vrea să nominalizeze. Legat de nominalizarea comisarului, am discutat cu președintele pentru primele două propuneri pe care le-am trimis la Bruxelles. I-am spus pe cine vreau să propun și că trimit spre Bruxelles aceste două nominalizări. Deci președintele a știut. A fost respinsă prima propunere în Comisia JURI, nu am primit o evaluare, un accept pentru Dan Nica. Dar am primit după o săptămână o scrisoare de la Ursula von der Leyen, care mi-a solicitat ca în cel mai scurt timp să trimit o propunere pentru comisarul european. Aceeași scrisoare a primit-o și președintele României. În aceeași zi am trimis nominalizarea, l-am numit pe Victor Negrescu, fost europarlamentar. Ce a făcut președintele? I-a spus Ursulei von der Leyen să nu accepte nominalizarea pentru că va veni un alt guvern. Deci aceasta este realitatea și am repetat și repet. Voi spune numai adevăruri.

Libertatea: Ați spus că Iohannis este dictator.

Dăncilă: Da. Este dictator.

Libertatea: Asta înseamnă că toți acei români care l-au votat în 2014...

Dăncilă: Nu este adevărat. De ce faceți această analogie?

Libertatea: Doamna Dancila, România este o democrație sau o dictatură?

Dăncilă: Domnul președinte Iohannis vrea toată puterea în statul român. Este președintele României, vrea să fie premierul României, vrea să conducă Parlamentul României, a vrut comisarul meu. Un om care vrea toată puterea într-un stat nu este dictator?

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.