FOTO Kovesi a votat la Helsinki


FOTO Kovesi a votat la Helsinki

Procurorul șef al Parchetului European, Laura Codruţa Kovesi, a votat la Helsinki, în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

Ambasada României în Finlanda a transmis că "procurorul european, dna Laura Codruta Kovesi, a votat la sectia 118, la Helsinki".

Kovesi a fost fotografiată lângă urna de vot.

De asemenea, ea s-a fotografiat şi cu membrii biroului secţiei de votare.

În turul doi al alegerilor prezidențiale, româii din Diaspora au la dispoziție trei zile pentru a-și exprima votul: vineri, sâmbătă și duminică.

835 de secții de votare au fost organizate în Diaspora.

Programul secțiilor de votare este următorul: vineri, între ora locală 12 și ora locală 21, iar sâmbătă și duminică, între ora locală 7 și ora locală 21. Alegătorii care la ora 21 se află la sediul secției de votare, precum și cei care se află la rând în afara sediului secției pentru a intra în clădirea unde se votează pot să își exercite dreptul de a alege până la ora locală 23:59.

Harta și lista secțiilor de votare din străinătate pot fi consultate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe – www.mae.ro.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.