Klaus Iohannis câștigă al doilea mandat de președinte al României. Vasilica, umilită de candidatul PNL


Klaus Iohannis câștigă al doilea mandat de președinte al României. Vasilica, umilită de candidatul PNL

Klaus Iohannis a câștigat alegerile prezidențiale din 2019. Candidatul PNL s-a impus cu 66,50%, în timp ce Vasilica Dăncilă a obținut 33,50% dintre voturi, conform exit-poll-ului IRES. De subliniat că scorul IRES nu include și voturile din Diaspora. 

Conform exit-poll-ului CURS-Avangarde, Klaus Iohannis a obţinut 64,8% din voturile exprimate în ţară, iar Viorica Dăncilă 35,2%. Rezultatele parțiale oferite de CURS-Avangarde la ora 21.00 valabile pentru ora 19.30 nu cuprind și voturile venite din Diaspora. Aceste voturi pot schimba procentele, cel mai probabil în favoarea lui Klaus Iohannis. Exit-poll-ul CURS-Avangarde a fost realizat cu peste 20.000 de interviuri față în față, în peste 400 de secții, cu peste 500 de operatori în teren. Marja de eroare este de 2,5%.

La ora 20 se prezentaseră în țară 8.923.162 dintre români la vot, în timp ce în Diaspora 900.300. Între timp, s-a depășit numărul de 10 milioane de votanți. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.