Noi detalii ale păruielii din PSD: Viorica, fiind insultată de Firea, și-a închis telefonul. Mai mult, Dăncilă a zbierat la Ciolacu spunând că vrea funcții EXCLUSIV SURSE


Noi detalii ale păruielii din PSD: Viorica, fiind insultată de Firea, și-a închis telefonul. Mai mult, Dăncilă a zbierat la Ciolacu spunând că vrea funcții EXCLUSIV SURSE

UPDATE

Tensiunile în cadrul PSD au atins cote paroxistice după eșecul candidatei Vasilica la alegerile prezidențiale. 

CITIȚI ȘI: Balamuc total! Echipa Ciolacu ia în calcul schimbarea numelui PSD. "Abramburica" amenință că se retrage din politică din cauza "CEx-ului paralel"

Potrivit surselor Podul.ro, în cursul serii de duminică, Gabriela Firea a avut o ieșire dură, insultând-o pe Viorica Dăncilă: "Dacă ați vrut prostie, prostie ați primit la vot!".

Astfel, Viorica Dăncilă nu a mai suportat valul de critici și și-a închis, luni, telefonul pentru a nu fi contactată de nimeni.

Din acest motiv, Marcel Ciolacu a fost nevoit să se ducă, în jurul orei 16, acasă la Viorica Dăncilă pentru a negocia transferul de putere, însemnând ca, în primă instanță, aceasta să plece de la șefia PSD. Dăncilă a refuzat categoric propunerea lui Ciolacu și a început să țipe având chiar o criză de isterie. Ulterior, baronii PSD au intervenit prin telefon, pe speaker, iar Paul Stănescu a reușit să calmeze spiritele de la distanță.

În cele din urmă, Vasilica a jucat tare. Dăncilă a cerut funcția de vicepreședinte al PSD, de președintă a OFSD și loc eligibil de senator la alegerile parlamentare din 2020. Ciolacu a acceptat cerințele Vioricăi Dăncilă, urmând ca aceasta, potrivit surselor, să își anunțe demisia din fruntea PSD la CEx-ul ce va avea loc marți. 

Cerințele Vioricăi privind funcțiile au venit după negocieri acerbe. Inițial, Viorica, din pură inconștiență, se gândea să îi excludă din PSD pe cei care doresc ca ea să plece din fruntea partidului. Ciolacu, știind numărul considerabil al celor care vor plecarea Vioricăi de la șefia PSD, a băgat-o în corzi amenințând-o, la rândul său, cu excluderea din partid.

"Calmează-te și acceptă oferta. Dacă nu, vei părăsi partidul", i-a spus Ciolacu Vioricăi în legătură cu funcțiile puse în joc. 

ȘTIREA INIȚIALĂ

Scorul slab obținut la alegerile prezidențiale a declanșat un val de dispute în interiorul PSD. Vasilica Dăncilă anunțase inițial că nu vrea să-și dea demisia de la șefia PSD, chiar dacă a luat cel mai mic scor din istoria participării partidului la alegerile prezidențiale. 

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, a sancționat imediat abordarea Vioricăi și s-a deplasat în cursul zilei de luni la locuința șefei PSD pentru a o determina să plece în mod pașnic de la conducerea partidului. 

Conform publicației Adevărul, Ciolacu i-a promis Vioricăi Dăncilă şefia organizaţiei de femei şi un loc eligibil la alegerile parlamentare de anul viitor pentru un post de senator. Șefia femeilor social-democrate i-ar conferi Vasilicăi o poziție decizională în partid, inclusiv prezența în CEx. 

În acest context, potrivit surselor Adevărul, Viorica Dăncilă, rămasă fără susţinere în partid, a acceptat să își dea demisia de la conducerea PSD. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.