Oreste prezintă bilanțul întâlnirii liderilor PNL, USR și PLUS: "Dreapta se maturizează!". Lista priorităților politice ale momentului


Oreste prezintă bilanțul întâlnirii liderilor PNL, USR și PLUS: "Dreapta se maturizează!". Lista priorităților politice ale momentului

Liderii USR-PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, s-au întâlnit vineri cu premierul Ludovic Orban. 

În acest context, jurnalistul Oreste Teodorescu a atras atenția că forțele politice de dreapta se maturizează, iar prioritățile pe care liderii PNL, USR și PLUS le susțin ca deziderat lunile viitoare sunt:

1. Anularea recursului compensatoriu

2. Alegeri locale în două tururi

3. Impozitarea pensiilor speciale

4. Organizarea de alegeri anticipate

5. Modificarea legilor electorale, în sensul creșterii numărului de parlamentari pentru Diaspora

Mai mult, jurnalistul i-a avertizat pe cei de la guvernare, invocând numele ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, și cel al secretarului de stat în Ministerul Justiției, Cristian Băcanu, să fie atenți la pozițiile pe care le iau public pentru a nu oferi oportunitatea PSD să se relanseze din punct de vedere electoral. 

Redăm mesajul jurnalistului:

"Dreapta se maturizează! Are chiar șansa de a o dobândi măcar putina înțelepciune, după 30 de ani de erori strategice.

Premierul Orban și liderii Usr Plus au făcut o declarație comună care mă bucură și îmi mai risipește din neliniști. Prioritățile politice ale momentului susținute de cei trei sunt: anularea recursului compensatoriu, alegeri locale în două tururi, impozitarea pensiilor speciale, organizarea de alegeri anticipate, precum și modificarea legilor electorale, în sensul creșterii numărului de parlamentari pentru Diaspora...

Să nu subestimam niciodată capacitatea Hidrei roșii de regenerare! Mai ales când lucrează cu materialul clientului, așa că îi sfătuiesc pe domnii Predoiu și Băcanu de la Justiție să se gândească de trei ori înainte să spună tâmpenii în spațiul public".

Liderul PLUS, Dacian Cioloș, a declarat după întâlnirea cu premierul că va avea întâlniri periodice cu acesta pentru a fi monitorizat stadiul îndeplinirii obiectivelor pe care electoratul le așteaptă finalizate. 

"Am discutat cu premierul Orban despre prioritățile pe care ni le-au transmis alegătorii noștri. Sunt lucruri la care oamenii țin și de la care trebuie să înceapă orice fel de construcție. Am stabilit să monitorizăm realizarea acestor deziderate și să avem întâlniri periodice cu prim-ministrul Orban. Ne-am arătat disponibilitatea de a veni și cu soluții pentru deblocarea acestor probleme", a spus liderul PLUS.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.