Domnule Ludovic Orban, când îl demiteți pe sinistrul comunistoid Victor Opaschi din aparatul guvernamental? Omul lui Iliescu și proiectul mega-moscheii din București


Domnule Ludovic Orban, când îl demiteți pe sinistrul comunistoid Victor Opaschi din aparatul guvernamental? Omul lui Iliescu și proiectul  mega-moscheii din București

Vineri a fost inaugurată în Djubouti marea moschee Abdülhamid II, concepută să găzduiască 6000 de credincioși musulmani, la patru ani după ce i-a fost turnată fundația. Clădirea a fost construită pe banii statului turc, prin intermediul Directoratului pentru Afaceri Religioase, instituție subordonată direct autocratului Erdogan – mai multe detalii AICI.  

În fapt, Erdogan încearcă să impună influența Turciei oriunde găsește posibilitatea și are interesul să facă asta.

Cu patru ani în urmă, în 2015, a fost semnat și la noi un acord, de către Victor Ponta, pentru ridicarea unei moschei de mari dimensiuni la București, lângă Romexpo, proiect care a indignat o mulțime de români care s-au opus ridicării acesteia, între ei fiind și actualul premier liberal, Ludovic Orban, dar și Nicușor Dan ori PSD-ista Gabriela Firea, principalii candidați de la acel moment pentru Primăria Capitalei.

Proiectul a fost abandonat în cele din urmă, la presiunea majorității românilor, care au înțeles cât de nepotrivită era construirea unei moschei mari în București. Cladirea ar fi fost parte din rețeaua de 2000 de moschei aflate în subordinea președinției statului turc din afara teritoriului Turciei, dintre care aproximativ 100 au fost construite numai în ultimii ani. Multă vreme s-a crezut că acestea reprezintă doar surse de soft power ale statului turc și ale regimului Erdogan, dar dezvăluirile făcute de Serviciul de Informații al statului german (Bundesamt für Verfassungsschutz - BfV) în 2017 au arătat că moscheile turcești sunt de multe ori baze de spionaj, de intimidare și de propagandă a islamului politic turc, baze subordonate direct Ankarei, care aduc cu darea lor în folosință și bună parte din probemele regimului Erdogan și ale islamului politic contemporan, care nu sunt deloc puține sau ignorabile – mai multe detalii AICI.

Șeful serviciului de informații german – Burkhard Freier – a afirmat chiar că instituția islamică ce are în subordine cultul musulman din Germania este orice dar nu o organizație religioasă! ”Moscheile sunt cazărmile noastre”, spusese public Erdogan, cu mai multă vreme în urma...

Pe lângă Victor Ponta, un alt susținător al construirii marii moschei de la București a fost și controversatul Victor Opaschi, care era Secretar de Stat al Secretariatului pentru Culte la acel moment, și care încă mai ocupă funcția aceasta, din rațiuni ce depășesc orice înțelegere. Despre Ponta nu ar mai fi multe de zis, știindu-se ce hram poartă, dar Victor Opaschi, înalt funcționar al statului roman încă din 1990, merită pus puțin în lumină, cu atât mai mult cu cât preferă ungherele. Individul, în vârstă de 71 de ani, este în politica românească din 1990, dacă nu punem la socoteală că primul loc de muncă l-a avut, între 1971 și 1982, pe post de ”cercetător științific” la Institutul de Științe Politice, subordonat Secției de Agitație și Propagandă a CC al PCR!

Opaschi a fost Consilier de Stat pentru Cultură și Culte la Președinția României, adică al fostului nomenklaturist Ion Iliescu, din 1990 până în 1996, apoi consilier personal al acestuia, până în 2000, când a revenit pe postul ocupat în 1990, odată cu recâștigarea alegerilor de către Iliescu. Din 2013 până în prezent, Opaschi ocupă postul de șef al Secretaratului pentru Culte, unde pare că s-a fosilizat, dar și postul de secretar general al ”Clubului de la București” condus tot de Iliescu. Practic, când zici Opaschi, zici Iliescu. Și când zici Iliescu...

În  aceste condiții, înțelegem cu ușurință de ce Opaschi l-a avut angajat ca ”expert” pe autorul Sputnik, molusca (i)morală kremlinofil-ceaușistă Bogdan Duca. La fel de firesc e și faptul că a susținut realizarea unui proiect care ar fi generat o mulțime de probleme pentru siguranța națională a României, proiect căruia i s-a opus categoric Ludovic Orban, dar și voci din alte partide.

Foarte nefiresc este însă faptul că aceast dinozaur comunistoid și subordonat fidel al lui Iliescu este încă în funcție în Guvernul României condus de un premier liberal. Sperăm ca această situație să se remedieze.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.