Klaus Iohannis urechează USL-iștii din PNL și îi avertizează pe liberali: "Autosuficiența ar fi cea mai mare greșeală"


Klaus Iohannis urechează USL-iștii din PNL și îi avertizează pe liberali: "Autosuficiența ar fi cea mai mare greșeală"

Președintele Klaus Iohannis a participat luni în cadrul ședinței Biroului Permanent Național al PNL. La debutul ședinței, Iohannis i-a avertizat pe liberali să nu se culce pe o ureche după cele trei victorii obținute împotriva PSD, întrucât Partidul Social Democrat a fost înlăturat de la putere doar parțial. 

Totodată, Iohannis le-a transmis liberalilor, inclusiv Guvernului Orban, să se implice total pentru ca la finalul anului 2020 românii să aibă parte de o Românie fără PSD

"Este un rezultat pe care l-am obținut în condiții complicate pentru mine și pentru PNL, este o foarte mare reușită. Pentru adversarii noștri, pentru PSD, este cea mai gravă înfrângere din ultimii 30 de ani. Cred că e bine să vedem lucrurile așa cum sunt ele, adversarul nostru din toate campaniile din ultima vreme a fost PSD-ul, un PSD care a încasat-o de trei ori în acest an, dar cred că este bine să vă spun că PSD-ul nu a fost înlăturat de la putere decât parțial. Are un număr imens de parlamentari, un număr foarte mare de primari, de consilieri, de președinți de consilii județene, ca atare ne bucurăm, dar autosuficiența după această victorie ar fi cea mai mare greșeală pentru PNL. (...)

Avem în continuare alegeri și mă aștept de la PNL și de la noul guvern Orban la o implicare totală astfel încât la sfârșitul lui 2020 să oferim românilor o Românie fără PSD în conducerea statului, a entităților politice. (...) Nu vrem să trimitem pe nimeni altundeva decât îi este locul, dar în conducerea statului nu mai este locul PSD", a declarat Iohannis.

În acest sens, conform surselor G4media, Klaus Iohannis a luat o poziție incomodă pentru USL-iștii din PNL. Concret, Iohannis a avertizat că adversarul politic nu este USR, ci PSD. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.