La 30 de ani de la Revoluție, statul român îi plătește o pensie astronomică unui fost procuror comunist


La 30 de ani de la Revoluție, statul român îi plătește o pensie astronomică unui fost procuror comunist

Statul român, la 30 de ani de la căderea comunismului, plătește regește un fost procuror comunist.

Gheorghe Bălășoiu este românul care încasează cea mai mare pensie, într-un cuantum de 73.890 de lei, adică peste 15.000 de euro lunar. 7.189 de lei sunt opriţi ca impozit. Aşadar, cel mai bine plătit pensionar din România primește în mână, lunar, 66.701 lei, arată Adevărul.

Statul român plătește lunar aproximativ 22 de milioane de euro pentru pensii speciale.

Categoriile care beneficiază de pensie specială (de serviciu) sunt: consilierii de conturi şi auditorii externi ai Curţii de Conturi, judecătorii şi procurorii, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor de judecată şi al parchetelor, funcţionarii publici parlamentari, personalul aeronautic civil şi membrii ai corpului diplomatic.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.