În PSD s-au scos din nou bâtele. Bacalbașa și "Genunche" Pop se războiesc cu ceilalți pesediști care ar susține eliminarea pensiilor speciale


În PSD s-au scos din nou bâtele. Bacalbașa și "Genunche" Pop se războiesc cu ceilalți pesediști care ar susține eliminarea pensiilor speciale

Luni s-a desfășurat ședința reunită a grupurilor PSD din Senat și Camera Deputaților. 

Conform surselor publicației Europa Liberă, discuțiile din ședință au devenit foarte tensionate când a fost vorba de pensiile speciale. Astfel, s-au creat două tabere, cea în favoarea pensiilor speciale, formată mai ales din parlamentarii mai înaintați în vârstă, în timp ce majoritatea parlamentarilor mai tineri, susținuți de președintele PSD, Marcel Ciolacu, pledau în favoarea eliminării pensiilor speciale, desigur nu din principiu, ci din rațiuni electorale.

Printre cei care au luat cuvântul în favoarea menținerii pensiilor speciale au fost parlamentarii PSD Liviu Pop, Nicolae Bacalbașa, Adrian Solomon și Cristian Dumitrescu.

"De ce nu preluăm mesajul că pensiile speciale există și în Parlamentul European?", a spus Liviu Pop.

Liderul de grup al deputaților PSD, Alfred Simonis, le-a spus pesediștilor că pensiile speciale au reprezentat al doilea motiv pentru care partidul a pierdut alegerile. 

"Din măsurătorile care ne arată de ce am pierdut alegerile europarlamentare, pe primul loc se situează recursul compensatoriu. L-au votat toți, dar l-am decontat noi. Al doilea motiv pentru care am pierdut alegerile europarlamentare sunt aceste blestemate pensii speciale. De doi ani și jumătate stăm și blocăm dezbaterile pe acest subiect. Nu am văzut magistrații sau militarii ieșind și să susțină punctul nostru de vedere", a zis deputatul. 

De asemenea, fostul ministru al Dezvoltării, Daniel Suciu, a răbufnit în ședință și a precizat că nu îi mai spală nici zece ape pe pesediști dacă vor susține pensiile speciale: "Nu putem ieși din logica electorală pentru ne aflăm în ani electorali. Dacă un membru PSD iese și spune că susținem pensiile speciale, vă garantez că nu ne mai spală nici zece ape. Sunt câteva sute de mii de membri care își iau bobârnace din cauza acestui subiect. Suntem 35 de parlamentari tineri care sunt convinși că cineva oricum va scoate pensiile speciale, dacă nu acum, peste câțiva ani".

Marcel Ciolacu a avut ultimul cuvânt de spus și le-a transmis social-democraților că PSD nu trebuie să mai susțină pensiile speciale pentru parlamentari.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.