Tel Drum nu se mai satură! Alte 13 milioane lei din Teleorman ajung în conturile firmei atribuite lui Dragnea


Tel Drum nu se mai satură! Alte 13 milioane lei din Teleorman ajung în conturile firmei atribuite lui Dragnea

La sfârșitul lunii noiembrie, Consiliul Județean Teleorman bătea din nou palma cu Tel Drum. Pe 46 milioane lei, toți bani publici. Obiectivul declarat era acela de întreținere a drumurilor județene pe timp de vară. În prima parte a acestei luni, mai precis pe data de 6 decembrie, Tel Drum a mai bătut o dată palma cu județul Teleorman. De data aceasta pe 13 milioane de lei. Tot publici.

Bani fără număr se scurg în continuare din bugetul județului Teleorman către compania controlată din umbră de Liviu Dragnea. Companie care numai pe hârtie e în insolvență, pentru că în practică face mai mulți bani decât oricare alt agent economic din zona sudică a țării. De altfel, Tel Drum rămâne în topul companiilor de succes ale județului Teleorman, deși se află în stare de insolvență și este trimisă în judecată pentru fraude cu bani europeni. Mai mult decât atât, la DNA se anchetează în prezent situația acestei companii presupuse a aparține, în realitate, deținutului Liviu Dragnea, acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat și care, cu sprijinul Tel Drum, ar fi contribuit la realizarea unor operațiuni de evaziune fiscală în formă continuată și abuz în serviciu. Cu toate aceste probleme, societatea continuă să funcționeze excepțional de profitabil. Iar o dovadă în acest sens este contractul încheiat la sfârșitul lunii trecute între Tel Drum și Consiliul Județean Teleorman. Un contract în valoare de 46,506,452 lei. Contractul se și reflectă în variația valorică a încasărilor Tel Drum pe anul în curs, un an care a fost într-adevăr mai slab, și se poate vedea un contract de peste 5 milioane de lei bifat în luna aprilie cu o comună din județul Olt, dar care se încheie în glorie cu acești bani din Teleorman, județ care nu uita niciodată firmele care l-au făcut celebru, chiar și în sens negativ.

Dar contractele cu statul nu s-au oprit doar la aceste 46 milioane lei. La începutul acestei luni, mai precis pe data de 6 decembrie, celebra firmă aflată în insolvență a bătut palma cu aceeași instituție publică pentru modernizarea unui drum județean pe bani frumoși…

Potrivit, Sistemului Electronic de Achiziții Publice, valoarea contractului se ridică la 13.586.743 lei.

Practic, în conturile Tel Drum intră și pe luna decembrie încă 13 milioane de lei pentru o lucrare publică. Ca de obicei, s-a mers pe varianta procedurii simplificate, iar ofertele au fost depuse online. La finalul acesteia s-a stabilit că numai Tel Drum poate moderniza în condiții bune Drumul Județean 612 Călinești-Antonești. În plus, ca să nu fie nimeni supărat, tot Tel Drum este beneficiarul în Teleorman al contractului multianual de întreținere a drumurilor județene pe timp de iarnă.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.