Ludovic Orban refuză să-i dea bani risipitoarei Firea: Să îi dăm pe ce? Pe RADET? Pe risipa de la STB?


Ludovic Orban refuză să-i dea bani risipitoarei Firea: Să îi dăm pe ce? Pe RADET? Pe risipa de la STB?

Primarul Gabriela Firea a solicitat Guvernului să-i aloce 670 de milioane de lei pentru a dezvolta Bucureștiul. 

În acest context, premierul Ludovic Orban i-a răspuns Gabrielei Firea joi, într-un interviu pentru Radio România Actualități, că nu există nicio bază legală pentru acordarea respectivei finanțări. Mai mult, premierul a atras atenția asupra faptului că Firea nu știe altceva decât să risipească banii publici, oferind exemplul companiilor municipale, STB și RADET. 

Ludovic Orban: Nu există o bază legală pentru a acorda o asemenea finanţare. Bucureştiul, regiunea Bucureşti-Ilfov este printre regiunile bogate ale Europei, cred că e pe locul 9 la nivel european. Bugetul pe Bucureşti al administraţiilor Bucureştiului este un buget care concurează cu bugetele multor ministere.

Dacă cineva risipeşte banii publici, nimic nu îi poate da dreptul să vină să ceară bani de la bugetul de stat, care bani de la bugetul de stat sunt proveniţi din taxele şi impozitele plătite de toţi cetăţenii României şi ar fi culmea să luăm bani de la locuitori din zone care au nevoie de investiţii, care au nevoie de dezvoltare şi să îi dăm pe ce? Pe companiile care nu fac nimic de la nivelul Primăriei Capitalei? Nu putem accepta. Sau pe risipa care a existat pe RADET, pe termie în Bucureşti sau pe risipa care există la Societatea de Transport Bucureşti? Nu putem accepta astfel de lucruri.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.