Klaus Iohannis s-a săturat de bolșevicul din fruntea Senatului. Schimbarea "nomenclaturistului" Meleșcanu, o prioritate a actualei Puteri


Klaus Iohannis s-a săturat de bolșevicul din fruntea Senatului. Schimbarea "nomenclaturistului" Meleșcanu, o prioritate a actualei Puteri

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că nu s-a simţit în largul lui la şedinţa solemnă dedicată Revoluţiei din 1989, în condiţiile în care această ședintă a fost condusă de Teodor Meleşcanu, „fost nomenclaturist” în regimul comunist.

„M-am simţit foarte ciudat ca sedinţa comună dedicată Revoţutiei să fie condusă de un fost nomenclaturist, a afirmat Klaus Iohannis, într-o discuţie informală cu jurnaliştii.

Mai mult, Klaus Iohannis consideră că o prioritate a actualei Puteri ar trebui să fie schimbarea lui Meleşcanu de la şefia Senatului.

Președintele Senatului, Teodor Meleșcanu, s-a opus „dur” în decembrie 1989 la păstrarea unui moment de reculegere la Organizația pentru Securitate și Cooperare din Europa (OSCE) pentru memoria victimelor de la Timișoara, potrivit unui document diplomatic american, publicat acum de jurnalistul canadian Stanley Tromp.

Este vorba despre un raport purtând mărcile „confidențial” și „imediat”, trimis de Ambasada SUA la Viena către Departamentul de Stat al SUA, arată Libertatea.

„La criticile venite din toate părțile, Meleșcanu, din partea României, a afișat o atitudine lipsită de emoție, dură. Întâi, a blocat consensul la propunerea Austriei, privind păstrarea unui moment de reculegere, în memoria victimelor de la Timișoara (ambasadorul Republicii Federale Germania a trecut peste asta incluzând momentul de reculegere în propria lui intervenție de la tribună). În mod clar, autoritățile române au decis să se țină pe poziții, Meleșcanu a negat informațiile privind presupusele evenimente, catalogându-le drept relatări de presă neconfirmate”, se arată în raport.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.