Manipulare ordinară: cum și-a ÎNSCENAT dubiosul Daniel Chițoiu spitalizarea, după ce a omorât doi oameni pe contrasens! De la dusul cu targa la dusul cu preșul


Manipulare ordinară: cum și-a ÎNSCENAT dubiosul Daniel Chițoiu spitalizarea, după ce a omorât doi oameni pe contrasens! De la dusul cu targa la dusul cu preșul

Fostul ambasador al României în Senegal – Ciprian Mihali – dezvăluie, pe Facebook, scandalosul detaliu care probează faptul că fostul ministru Daniel Chițoiu și-a premeditat spitalizarea, printr-o înscenare de proastă calitate, chiar după ce a intrat pe contrasens și a accidentat mortal doi oameni.

”Peste 2 sau 5 sau 8 ani, când se va da sentința <cu suspendare>, în cel mai bun caz, ori se va prescrie fapta, vom fi ocupați cu indignarea produsă de crima sau abuzul vreunui alt ministru. Și tot așa: ei duși cu targa, noi cu zăhărelul”, scrie Ciprian Mihali.

Vă prezentăm comentariile fostului ambasador:

”Dusul cu targa, dusul cu preșul

Detaliile sunt mama adevărului. Există în înscenarea de proastă calitate a <rănirii> lui Chițoiu un detaliu care poate să ne indice premeditarea spitalizării.

Întrebat de un jurnalist (servil și el, adresându-i-se cu <domnule ministru>... de ce ministru? O dată ministru întotdeauna ministru?...), întrebat așadar cum se simte, Daniel Chițoiu răspunde: <dus pe targă la spital>. Iar acesta este un răspuns neobișnuit. Și nu doar neobișnuit, ci și premeditat. Chiar mai mult, nu doar premeditat, ci și țintit.

Dacă ați fi suferind pe o targă la spital (ceea ce nu vă doresc, Doamne ferește!) și v-ar întreba o cunoștință cum vă simțiți și ați avea cuvinte puține, ce ați spune cu aceste cuvinte? <Mă doare capul>, <nu mai pot de durere>, <nu-mi simt picioarele> etc. Când ești întrebat cum te simți și nu te simți bine, răspunzi simplu că nu te simți bine, că te doare sau că <un pic mai bine>.

Dar preocuparea lui Chițoiu nu a fost să ne spună cum se simte, ci cum este și unde este: <dus pe targă la spital>. Preocuparea lui a fost să fixeze scena, cadrul manipulării: <iată, în ciuda ceea ce ați putut vedea la locul faptei, în ciuda faptului că am putut părea teafăr și pe picioarele mele, de fapt nu sunt teafăr și nu pot să merg, ci sunt dus pe targă la spital>.

Un răspuns calculat, fabricat de consultanții de imagine pe traseul dintre locul accidentului și locul manipulării la coborârea din ambulanță. Pentru că nu este loc de alt adevăr, într-un context deja deformat de <domnule ministru> în sus, <domnule ministru> în jos, nu este deci loc de alt adevăr decât acela definit de chiar <domnul ministru>.

Nu adevărul martorilor, nu adevărul morților, nu adevărul imaginilor: ci adevărul <dus pe targă la spital>, care va deveni, pe nesimțite și în uitarea generală, dreptatea <domnului ministru>. Căci peste 2 sau 5 sau 8 ani, când se va da sentința <cu suspendare>, în cel mai bun caz, ori se va prescrie fapta, vom fi ocupați cu indignarea produsă de crima sau abuzul vreunui alt ministru. Și tot așa: ei duși cu targa, noi cu zăhărelul”.

Sursa foto: Digi24.ro

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.