Vlad Mixich pune la zid "beuranii" protestatari de la Floreasca: "Medicii să vorbească despre situațiile grave din sistemul medical nu doar atunci când este vorba despre funcții!"


Vlad Mixich pune la zid "beuranii" protestatari de la Floreasca: "Medicii să vorbească despre situațiile grave din sistemul medical nu doar atunci când este vorba despre funcții!"

Expertul în politici de sănătate și membru al boardului Agenției Europene pentru Securitate și Sănătate în Muncă, Vlad Mixich, a criticat medicii de la Spitalul Floreasca care au făcut scut în jurul doctorului Mircea Beuran, spunând că aceștia ar trebui să ia atitudine nu doar atunci când le sunt demiși șefii, ci mai ales când este vorba despre siguranța pacienților. 

"Medicii semnatari de la Floreasca semnalează că situația Spitalului Floreasca este extrem de gravă. Ar fi fost extraordinar dacă ar fi luat această poziție publică înaintea întâmplării cazului regretabil al pacientei de la Floreasca și nu cu ocazia în care unul dintre șefii lor este destituit din funcție. Ar fi preferabil ca medicii din România să vorbească despre situațiile grave din sistemul medical românesc nu doar atunci când este vorba despre funcții, ci mai ales când este vorba despre siguranța pacienților", a spus Mixich pentru Europa FM.

Reiterăm că mai mulți medici de la Spitalul Floreasca au decis să întrerupă activitatea pentru a protesta împotriva demiterii din funcția de şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III a medicului Mircea Beuran. Mai mult, medicii au spus că protestează inclusiv în interesul pacienților.  

CITIȚI ȘI: Medicii de la Floreasca fac scut în jurul doctorului Beuran, întrerupându-și activitatea "în interesul pacienților". MS: "Beuran a încălcat 10 obligaţii din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secţiei"

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.