VIDEO Iohannis critică medicii care au făcut front comun cu Beuran printr-un protest: "Sper că se datorează unei atitudini nefericite de moment"


VIDEO Iohannis critică medicii care au făcut front comun cu Beuran printr-un protest: "Sper că se datorează unei atitudini nefericite de moment"

Președintele Klaus Iohannis a susținut joi o conferință de presă. Întrebat în legătură cu protestul medicilor împotriva demiterii din funcția de şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III a chirurgului Mircea Beuran, Iohannis a spus că atitudinea acestora a fost "regretabilă și ciudată" și speră că este cauzată de o "atitudine nefericită de moment". Amintim că medicii nu au protestat pur și simplu, ci au comunicat că își suspendă activitatea și vor lua în primire doar cazurile urgente. 

CITIȚI ȘI: Medicii de la Floreasca fac scut în jurul doctorului Beuran, întrerupându-și activitatea "în interesul pacienților". MS: "Beuran a încălcat 10 obligaţii din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secţiei"

Jurnalistă: Domnule Preşedinte, tot în legătură cu sistemul public, la unul dintre cele mai mari şi importante spitale din ţară, Floreasca, în ultima perioadă am asistat la un incident care s-a soldat cu demiterea şefului de secţie, Mircea Beuran, dar şi cu o reacţie de protest din partea unor medici. Cum apreciaţi acţiunea Ministerului Sănătăţii în acest caz, dar şi reacţia corpului medical, chiar şi a Colegiului Medicilor?

Klaus Iohannis: În primul rând, este un eveniment catastrofal, trist, inadmisibil, dar el s-a produs, regretabil. Ministerul a reacţionat şi a reacţionat prompt şi ferm. Mi se pare, în concluzie, că reacţia ministrului şi a Ministerului Sănătăţii au fost adecvate. Am auzit de acea scrisoare, o atitudine care este regretabilă şi ciudată, şi sper că se datorează unei atitudini nefericite de moment, care a trecut. Mai mult nu aş comenta în acest moment.

Jurnalistă: În ce măsură credeţi că este posibilă o reformă a sistemului sanitar, care era una dintre priorităţile dumneavoastră pentru acest mandat, având în vedere acest tip de reacţii din partea medicilor?

Klaus Iohannis: Se vede cu atât mai mult că este nevoie de o reformă profundă şi în acest domeniu şi reforma se va produce.

Vedeți video de la 21:40:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.