Nedumerirea unui sociolog cunoscut: primarul rasist din Târgu Mureș ar putea deveni MASCOTA Durex? Promovează ”contracepția socială”


Nedumerirea unui sociolog cunoscut: primarul rasist din Târgu Mureș ar putea deveni MASCOTA Durex? Promovează ”contracepția socială”

Scriitorul și sociologul Sebastian Lăzăroiu se întreabă, pe Facebook, dacă nu cumva controversatul primar de la Târgu Mureș, Dorin Florea – care s-a evidențiat, recent, printr-o serie de declarații rasiste la adresa romilor, printre care și halucinanta propunere de a li se interzice unora dintre aceștia să aibă copii – nu ar putea să devină imaginea cunoscutului brand britanic de prezervative, Durex, întrucât edilul promovează un tip de contracepție socială.

”În loc de preludiu, ar merge o anchetă socială, ne zice Florea.

Nu știu dacă DUREX ar putea să-l folosească drept imagine pe primarul de Târgu Mureș. Într-un fel, da, într-un fel, nu. Da, pentru că și el promovează un tip de contracepție, cea socială. Nu, pentru că multă lume va chestiona calitatea prezervativelor folosite de părinții mascotei”, scrie Sebastian Lăzăroiu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.