EXCLUSIV: Cum l-a numit Viorica Dăncilă pe Meleșcanu șef al partidulețului Forța Națională! Motivele


EXCLUSIV: Cum l-a numit Viorica Dăncilă pe Meleșcanu șef al partidulețului Forța Națională! Motivele

Aproape octogenarul comunistoid Teodor Meleșcanu a anunțat, recent, că a devenit șeful partidulețului pompos intitulat ”Forța Națională”.

Potrivit surselor Podul.ro, în urmă cu câteva luni, când Meleșcanu l-a trădat pe Călin Popescu-Tăriceanu (la rându-i un trădător notoriu) și a susținut guvernul Viorica Dăncilă, fiind recompensat cu funcția de președinte al Senatului, PSD îi pregătise, subteran, preluarea partidulețului Forța Națională.

Această mutare se baza, la momentul respectiv, pe laudele lui Meleșcanu, care promisese că va rupe o serie de parlamentari de la ALDE – aceștia (pe care senatorul nu a mai reușit să-i racoleze) urmau să se înscrie în Forța Națională și să peticească o majoritate parlamentară de strânsură care ar fi menținut-o pe Viorica Dăncilă la Palatul Victoria. Scenariul a eșuat în mod lamentabil, Meleșcanu ratând în acțiunea de a-și contagia colegii, care l-au urmat pe Tăriceanu sau au sărit în barca lui Victor Ponta, Pro România.

Potrivit surselor noastre, când i-a propus lui Meleșcanu să preia conducerea facțiunii amintite, fostul premier Viorica Dăncilă l-a invitat pe senator la Kiseleff, unde l-a prezentat lui Mircea Găinușă, secretarul grupării Forța Națională, care l-a încredințat că îi va fi un colaborator loial. La întâlnire a luat parte și dubiosul Remus Borza (fost parlamentar ALDE și inamic declarat al lui Tăriceanu), care ulterior avea să fie numit consilier personal al Vioricăi Dăncilă, poziție din care a plecat cu tămbălău și acuzații.

Promisiunea cu care Meleșcanu încerca să-și momească foștii colegi de partid era că Forța Națională ar fi fost pe cale să devină noua grupare-balama care ar fi urmat, se lăuda fostul comunist, să facă rocada cu ALDE și să intre la guvernare alături de PSD.

Vă amintim că, în trecutul deloc îndepărtat, Forța Națională era o grupare extremistă și ultranaționalistă la a cărei lansare a participat chiar și Marine Le Pen.

(Foto: Digi24.ro)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.