Matol, din nou? Pesedistul Buzatu: "Au fost și alegeri în trei tururi! / Cine e Rareș Bogdan?"


Matol, din nou? Pesedistul Buzatu: "Au fost și alegeri în trei tururi! / Cine e Rareș Bogdan?"

Baronul PSD de Vaslui, Dumitru Buzatu, a intervenit joi, într-o emisiune la Realitatea TV, pentru a spune că în România au fost alegeri locale în trei tururi, două tururi și un tur de scrutin, iar diferențele au fost minore. Dumitru Buzatu, posibil aflat într-o stare de ebrietate, încerca să explice că este de neînțeles necesitatea găsită de Guvern de a-și angaja răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi. 

Auzind că Buzatu a spus că în România au fost alegeri în trei tururi, liberalul Claudiu Săftoiu l-a contracarat imediat în emisiune, așa cum veți putea citi în dialogul următor:

Buzatu: Am înțeles că este o necesitate obiectivă ca alegerile să fie în două tururi. Eu vă spun că am avut o prezență mai îndelungată în viața politică românească. S-au făcut alegeri în trei tururi, în două tururi și într-un tur și evident diferențele vă spun că sunt minore. 

Claudiu Săftoiu: Nu există în trei tururi de scrutin. 

Buzatu: Ok. 

Claudiu Săftoiu: A fost o singură excepție, la Gorj, când s-a ajuns la un balotaj în urma alegerilor în două tururi de scrutin. A fost o soluție integrată procedurii de două tururi de scrutin, dar nu au fost trei tururi. 

Buzatu: E o problemă complicată pentru dvs. Nu-i problemă. 

Claudiu Săftoiu: Niciodată n-au avut loc alegeri în trei tururi. 

Mai mult, pe finalul intervenției, când moderatoarea i-a zis despre strategia PNL în privința alegerilor anticipate, conform unor declarații ale prim-vicepreședintelui PNL, Rareș Bogdan, Dumitru Buzatu s-a iritat întrebând: "Cine este Rareș Bogdan?".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.