VIDEO Klaus Iohannis îi dă aripi premierului Ludovic Orban: "Este foarte potrivit pentru această poziție"! Președintele, anunț liniștitor pentru miniștrii guvernării PNL


VIDEO Klaus Iohannis îi dă aripi premierului Ludovic Orban: "Este foarte potrivit pentru această poziție"! Președintele, anunț liniștitor pentru miniștrii guvernării PNL

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că exclude scenariul candidaturii premierului Ludovic Orban pentru Primăria Capitalei și, mai mult, a dat de înțeles că acesta rămâne varianta sa de prim-ministru chiar și după alegerile parlamentare, anticipate sau la termen

Mai mult, Iohannis a precizat că miniștrii Guvernului Orban pot să stea liniștiți, întrucât nu este pusă în discuție o remaniere guvernamentală. 

Jurnalist: Credeți că Ludovic Orban ar trebui măsurat în calitate de potențial candidat al PNL la Primăria București? 

Klaus Iohannis: Nu cred. Știu că există o discuție, nu știu de unde a venit, că ar fi bine să candideze domnul Ludovic Orban pentru Primăria Capitalei. Eu nu cred acest lucru. Domnul Ludovic Orban este foarte potrivit pentru poziția de prim-ministru și eu personal îmi doresc să rămână pe poziția de prim-ministru. Deci nu mi s-ar părea util absolut deloc să se meargă pe un scenariu cu candidatura Orban pentru municipiul București. 

Jurnalist: Există posibilitatea de a schimba miniștri din Guvern sau există posibilitatea ca anumite persoane din PNL să poată facă față mult mai bine decât au făcut acești miniștri în cele 3 luni? 

Klaus Iohannis: Din informațiile mele nu au existat și nu există discuții despre o remaniere și nici eu nu simt nevoia unei astfel de discuții. 

Jurnalist: Premierul Ludovic Orban a declarat ieri într-un interviu, întrebat dacă are garanția de la dvs. că-l veți nominaliza premier și după alegerile anticipate sau dacă vom avea alegeri la termen și a răspuns că da. V-aș întreba dacă i-ați oferit această garanție. 

Klaus Iohannis: Da. Eu îmi doresc ca Ludovic Orban să rămână premier. 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.