Klaus Iohannis dă de înțeles că nu-i va cere eurodeputatului Rareș Bogdan să candideze pentru Primăria Capitalei


Klaus Iohannis dă de înțeles că nu-i va cere eurodeputatului Rareș Bogdan să candideze pentru Primăria Capitalei

Președintele Klaus Iohannis a dat de înțeles luni că nu îi va cere actualului eurodeputat PNL, Rareș Bogdan, să candideze pentru Primăria Capitalei, întrucât nu se va implica în discuția privind candidații pentru primării.

Jurnalist: Aș reveni puțin la subiectul candidaturilor pentru Primăria Capitalei. A fost lansat acest sondaj de opinie, pe care l-a anunțat și premierul Ludovic Orban. Înțelegem că sunt patru potențiali candidați, printre ei și Rareș Bogdan, care a cerut să fie scos din sondajul respectiv, cu toate că spunea că, dacă dumneavoastră i-ați cere să candideze la Primărie, s-ar gândi de două ori. Îi veți cere lui Rareș Bogdan acest lucru?

Klaus Iohannis: Eu nu intenționez să mă implic în discuția pentru candidații pentru primării.

Jurnalist: Dar cum vi se par candidații pe care îi sondează Partidul Național Liberal, printre ei și ministrul muncii, Violeta Alexandru? Au șanse reale?

Klaus Iohannis: Din moment ce nu sunt dispus să mă implic în discuție, nu cred că doriți o explicație mai clară. Este o temă care trebuie tranșată în partid și numai în partid.

Amintim că Rareș Bogdan a declarat pentru mai multe trusturi de presă că speră ca președintele Iohannis să nu-i solicite să candideze pentru Primăria Capitalei. 

Rareș Bogdan, la Digi24: "Sper să nu-mi ceară. Aş sta de vorba cu el, i-aş spune proiecţia viitorilor ani, cum o văd eu, iar el e o persoană echilibrată şi înţeleaptă, care sunt convins că va înţelege lucruri şi nu impune nimănui nimic. Va asculta argumentele mele".

Rareș Bogdan, la România TV: "Mă rog la Dumnezeu să nu-i dea acest gând și să nu mă cheme. Sper să mă cheme să susțin candidatul. Să îmi spună să îl ajuți pe x sau să îl ajuți pe y. O să vorbesc dimineață cu Ludovic Orban să mă scoată de pe chestionarele de sondaje. Eu am spus că nu candidez. Nu are rost să mă măsoare. Eu stau bine. Fiecare om își alege un drum în viață".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.