Plângere penală împotriva primarului pedofil, formulată de un grup civic. Ce i se solicită președintelui PNL, Ludovic Orban, pe care-l puteți vedea foarte atașat de edil


Plângere penală împotriva primarului pedofil, formulată de un grup civic. Ce i se solicită președintelui PNL, Ludovic Orban, pe care-l puteți vedea foarte atașat de edil

Primarul PNL al comunei ieșene Mogoșești Siret, Damian Butnariu, pe care-l puteți vedea în tandrețuri cu actualul premier Ludovic Orban în imaginea articolului, poză care datează din 1 iunie 2017, a dat o declarație în calitate de martor într-un dosar penal de trafic de minori, în care a recunoscut că a făcut sex cu două fete traficate, chiar în sediul primăriei.

CONSULTAȚI ȘI: Primar PNL, sex cu două minore chiar în sediul primăriei. O fată fusese răpită de la școală cu câteva ore înainte să fie vândută edilului

În acest context, Grupul civic Reset a anunțat luni că a formulat un denunț penal împotriva edilului Butnariu, o dovadă a felulul josnic în care funcționează justiția din România fiind faptul că "primarul a fost anchetat doar în calitate de martor (!), el fiind, de fapt, beneficiarul serviciilor sexuale puse la dispoziție de un proxenet".

Mai mult, Reset a trimis o scrisoare către președintele PNL Iași, Costel Alexe, și președintele PNL, Ludovic Orban, în care se solicită excluderea din partid a primarului Butnariu și retragerea oricărui sprijin politic.

Redăm comunicatul Reset:

"Referitor la informațiile apărute în presă cu privire la primarul comunei ieșene Mogoșești Siret, Damian Butnariu, care a întreținut relații sexuale cu două minore ce erau traficate, chiar în sediul instituției publice, grupul civic Reset a formulat astăzi un denunț penal împotriva edilului. Opinia publică este contrariată de faptul că, în dosarul instrumentat în această speță, primarul a fost anchetat doar în calitate de martor (!), el fiind, de fapt, beneficiarul serviciilor sexuale puse la dispoziție de un proxenet.

De asemenea, tot astăzi am adresat o scrisoare către președintele PNL IASI, dl Costel Alexe, și președintele PNL, dl Ludovic Orban, în care am solicitat excluderea din partid a primarului Butnariu și retragerea oricărui sprijin politic.

Rolul unui primar este de a proteja membrii comunității care l-au ales și de a veghea ca cetățenii să fie în siguranță, mai ales când aceștia provin din categorii defavorizate, și de a fi un exemplu de moralitate, corectitudine și integritate pentru comunitate. Conduita și faptele sale, astfel cum reies din înseși declarațiile sale în instanță, dovedesc contrariul. În plus, faptul că un primar în funcție (la momentul respectiv, dar și în prezent) a apelat la un proxenet poate duce la supoziția că ar putea avea cunoștințe despre existența unor rețele de trafic de carne vie în zona al cărei primar este.

Considerăm că menținerea dlui Butnariu în partid înseamnă că PNL își asumă faptele, conduita și comportamentul inacceptabil al unui înalt funcționar și că nu a înțeles nimic din gravitatea unui fenomen deosebit de îngrijorător – traficul de persoane și proxenetismul - care trebuie combătut cât mai rapid și mai eficient".

Amintim că prmierul Ludovic Orban a declarat duminică pentru Hotnews că Butnariu a fost demis din fruntea unei filiale locale a PNL și că nu va mai candida. Mai mult, liderul PNL a precizat că nu avea de unde să știe despre trecutul tenebros al edilului, întrucât "a trecut vremea aia în care se facea dosarul la securitate și se știa tot despre fiecare".

"Am fost informat (...) Nu s-a știut de lucrul ăsta. Credeți că a știut cineva? Acum s-a văzut, ca urmare a unei depoziții făcute în instanță. El a fost demis din funcția de președinte al organizației (filiala locala a PNL) și nu o să mai candideze el, o să avem alt candidat. Cum să știm de așa ceva? Dacă dumneavoastră vă imaginați că poți să știi tot ce a făcut orice candidat de primar acum 10-15-20 de ani... A trecut vremea aia în care se facea dosarul la securitate și se știa tot despre fiecare", a spus premierul.

Pe lângă abjecția faptelor edilului Butnariu, la fel de odios este și faptul că este susținut cu agresivitate de sute de indivizi și individe, care-l laudă și-l disculpă de o manieră puțin spus îngrozitoare, chiar pe pagina de Facebook a edilului, acolo unde au fost șterse degrabă, în schimb, toate comentariile negative la adresa acestuia.

CITIȚI ȘI: Abominabil: sute de bărbați și femei îl susțin și-l laudă pe edilul pedofil care a întreținut relații sexuale cu două minore în primărie! Ciprian Mihali analizează ”dezastrul moral în care ne scăldăm ca societate”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.