Alina Gorghiu: "Ciolacu și Meleșcanu să pună în aplicare de astăzi decizia CCR"! Bolșevicul nu vrea să se dea jos de pe scaunul de șef al Senatului


Alina Gorghiu: "Ciolacu și Meleșcanu să pună în aplicare de astăzi decizia CCR"! Bolșevicul nu vrea să se dea jos de pe scaunul de șef al Senatului

Președintele PSD Marcel Ciolacu a spus că așteaptă motivarea CCR pentru a fi făcute demersurile pentru ca Teodor Meleșcanu să fie schimbat din fruntea Senatului. 

În acest context, senatoarea PNL Alina Gorghiu a atras atenția PSD-ului că hotărârea CCR, care a spus că şeful Senatului, în persoana lui Teodor Meleşcanu, a fost pus ilegal, neconstituţional în funcţie trebuie pusă în aplicare de astăzi.

"Astăzi, le solicit celor doi şefi de Cameră, unul ilegal numit în funcţie, iar celălalt, încă în funcţie, să se consulte şi să pună în aplicare încă de astăzi decizia CCR. Senatul este o cameră care riscă o pată imensă de imagine, în curând, dacă PSD nu va înţelege că hotărârea CCR, care a spus că şeful Senatului, în persoana lui Teodor Meleşcanu, a fost pus ilegal, neconstituţional în funcţie trebuie pusă în aplicare de urgenţă. Acest verdict în cazul şefului Senatului a confirmat juridic faptul că PSD a încălcat Constituţia de dragul unui număr restrâns de voturi pe care Teodor Meleşcanu a promis că le aduce celor de la PSD, o strategie complet în defavoarea interesului public", a spus Gorghiu.

"În ce țară trăim!!! Ieri, CCR ne-a spus că al doilea om în stat a fost pus nelegal și neconstituțional în funcție!!!!!!!!!! Și că pe cei din PSD i-a costat electoral destul jocul ăsta meschin făcut de strategul PSD la acel moment, dna Dăncilă.

Este ireal că prin încălcări ale Constituției s-a ajuns la situația în care cineva ca Teodor Meleșcanu a ocupat a doua funcție în stat, cea de președinte al Senatului, la schimb cu câteva voturi în plus pentru PSD. Aceasta este realitatea PSD în care am trăit, în care un om care a servit regimul comunist până la final și care a făcut după aceea o artă din traseismul politic, care spunea în decembrie 1989 la reuniuni internaționale unde îl reprezenta pe Ceaușescu că despre Timișoara sunt doar ”zvonuri colportate cu scopuri dușmănoase” și, fără să se schimbe cu ceva, la alegerile din 2014 recomanda românilor din Paris să meargă 400 de km la Nancy pentru a vota și pentru a studia stilul art nouveau.
Cred că am înțeles toți că, pentru a schimba aceste lucruri și acești oameni, alegerile anticipate sunt singura soluție sănătoasă", a mai scris liberala pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.