Dodon trebuie imediat suspendat din funcție și tras la răspundere penală!


Dodon trebuie imediat suspendat din funcție și tras la răspundere penală!

Igor Dodon a substituit toate instituțiile statului, atribuindu-și demonstrativ funcțiile și responsabilitățile acestora fie că e vorba de guvern, de ministere și, cel mai grav, de cele din domeniul justiției și, în mod special, al procuraturii. Pentru a fi cât mai concludent, vă propun să vizionați declarațiile de astăzi ale lui Dodon vis-à-vis de finanțările din exterior ale PSRM-ului și a campaniei lui prezidențiale din 2016 – detalii AICI, la min. 3:20-5:22.

Este incredibil cum Dodon, în locul procuraturii și a altor instituții de investigare, dă verdictul final că atât el cât și PSRM sunt „busuioc numai bun de pus la icoane”, că ei sunt imaculați și neprihăniți.

Este mult prea evident că Igor Dodon o face intenționat și cu anticipare pentru a influența deciziile ulterioare ale instituțiilor statului, abilitate prin lege să dea astfel de verdicte.

De parcă procuratura ar fi o sucursală a președinției sau a PSRM-ului, Dodon menționează, fără vreo constrângere de ordin legal sau moral, că instituțiile statului deja l-au informat că PSRM și el nu au nicio atribuție cu finanțările din exterior, inclusiv din Bahamas, iar toată vina o poartă doar Plahotniuc și ex-procurorul Morari.

Domnule procuror general Stoianoglo, înainte de a fi lăudat în mod intenționat de Dodon că faceți treaba bună (lucru pe care mi-l doresc mult atât eu cât și toți cetățenii noștri!), vă rog să confruntați, de o manieră responsabilă și imparțială, declarațiile șefului statului cu prevederile legale și constituționale, în special cele menționate de acesta în minutele 3:20 – 5:23 din postarea respectivă.

Oare din atribuțiile președintelui Republicii Moldova fac parte darea verdictelor legale pe cazuri de mare rezonanță publică și socială, actualmente aflate în proces de investigare? Oare Constituția Republicii Moldova îi permite lui Igor Dodon să aibă acest comportament absolut iresponsabil, ignorând cu bună știință și în mod sfidător prevederile legii supreme a statului nostru?

Cu certitudine, Igor Dodon a acaparat deja toate instituțiile statului; pentru el nu mai există separarea puterilor în stat, nu mai există Constituție și respect față de cetățeni și de țara, al cărei președinte pretinde că este. De aceea Igor Dodon trebuie imediat suspendat din funcție și tras la răspundere penală!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.