Panică pentru Firea. Cîțu anunță dublu control la Primăria București pentru a verifica cheltuirea banilor publici


Panică pentru Firea. Cîțu anunță dublu control la Primăria București pentru a verifica cheltuirea banilor publici

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat declanșarea unui dublu control la Primăria București pentru a verifica modul în care instituția a cheltuit subvenția primită de la guvern pentru termoficare.

”Nu a mai fost nici un control la Primăria București de zece ani. Primăria s-a împrumutat anul trecut din Trezorerie, deși primise bani de la guvern pentru subvenție. Ministerul Finanțelor are în atribuții controlul banilor publici cheltuiți, să vedem dacă au fost sifonați. Vom începe un control cu două echipe, de la Inspecția economico – financiară și Corpul de control. Trebuie să vedem dacă banii din programe au fost folosiți în interes și folos personal”, a spus marți Florin Cîțu într-o conferință de presă.

Ministrul Finanțelor o acuzase încă de săptămâna trecută pe Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, că a folosit cea mai mare parte a veniturilor instituției pentru plata clientelei de partid.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.