Renate Weber, front comun cu ÎCCJ. Legea privind pensiile speciale, atacată la CCR


Renate Weber, front comun cu ÎCCJ. Legea privind pensiile speciale, atacată la CCR

Avocatul Poporului, Renate Weber, a atacat la CCR Legea PNL de desființare a pensiilor speciale, care a fost votată marți în Parlament, conform g4media.

"Întreaga lege este lovită de vicii de neconstituționalitate extrinsecă", a transmis Weber. 

Și ÎCCJ a decis să atace la CCR legea menționată anterior. 

CCR urmează să discute, pe 18 martie, sesizările Instanței supreme și Avocatului Poporului în legătură cu Legea privind abrogarea unor prevederi referitoare la pensiile de serviciu, au precizat, joi, pentru Agerpres, oficiali ai CCR.

CITIȚI ȘI: Victimizarea nerușinată a șefei ÎCCJ. Prietena Liei Savonea scrie poporului cât e de „tristă” și „stupefiată” că ar putea rămâne fără pensia specială

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, s-a declarat nemulțumit de rapiditatea cu care se mișcă magistrații când este vorba despre apărarea unor privilegii. 

"Am tăiat pensiile magistratiilor, a doua zi, Înalta Curte a sesizat la CCR, și practic, judecătorii stabilesc dacă pensiile speciale ale judecătorilor sunt constituționale:))?

Am tăiat pensia specială a Avocatului Poporului și azi Renate Weber a atacat legea la CCR!

Nu ne mai facem bine, niciodată! Cât de repede se mișcă când își pierd privilegiile!", a scris Roman pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.