PNL se mobilizează pentru a anihila moțiunea. Ludovic Orban: "Obiectivul fundamental e alegerea primarilor în două tururi"


PNL se mobilizează pentru a anihila moțiunea. Ludovic Orban: "Obiectivul fundamental e alegerea primarilor în două tururi"

Premierul Ludovic Orban a declarat la finalul ședinței Biroului Politic Național al PNL că, potrivit estimărilor actuale, PSD nu are voturile necesare reușitei moțiunii de cenzură care ar bloca alegerea primarilor în două tururi. 

Mai mult, premierul a reiterat că obiectivul fundamental al PNL este organizarea de alegeri locale în două tururi. 

"BPN al PNL a stabilit poziția partidului față de moțiunea de cenzură, inițiată de PSD. Obiectivul fundamental al PNL, în materie de alegeri locale, este să pună în practică voința cetățenilor care își doresc alegerea primarilor în două tururi. Plecând de la acest obiectiv, obiectivul PNL este de a împiedica adoptarea moțiunii de cenzură. În acest sens, parlamentarii PNL vor fi în plen și vor vota la vedere împotriva moțiunii de cenzură.

Am mandatat grupurile parlamentare de la Senat și Camera Deputaților să poarte negocieri cu independenții, dar și cu parlamentarii din partide, să îi convingă că este benefic pentru România să fie aleși primarii în două tururi.

Conform evaluării actuale pe care o avem nu există un număr suficient de parlamentari astfel încât să asigure reușita moțiunii de cenzură. Sigur că vom fi implicați atât la nivelul conducerii PNL, cât și al conducerii grupurilor parlamentari în negocieri cu grupurile parlamentare și evident că cu parlamentari individuali, astfel încât să reducem la maximum numărul de posibili votanți ai moțiunii de cenzură", a spus Orban. 

Președintele PSD Marcel Ciolacu declara vineri după CEx că dispune matematic de 232 de voturi pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, fiind necesare 233. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.