VIDEO Bambilici politic: PSD nu are oameni pregătiți pentru postul de premier, dar vrea să-l dea jos pe "Organ". Ciolacu: "Nu va fi domnul ambasador al SUA"


VIDEO Bambilici politic: PSD nu are oameni pregătiți pentru postul de premier, dar vrea să-l dea jos pe "Organ". Ciolacu: "Nu va fi domnul ambasador al SUA"

După citirea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban, șeful PSD Marcel Ciolacu a declarat că așteaptă cu nerăbdare votul din plenul reunit al celor două camere, întrucât ar avea numărul necesar de voturi. Ciolacu l-a numit pe premier "Organ" și nu Orban, precum Elena Udrea în urmă cu câțiva ani.

"În cazul în care domnul Organ (sîc!) totuși își va da demisia, o să ne bucurăm și mai mult. Îmi pare rău că Președintele României s-a antepronunțat și a zis că-l va propune tot pe Ludovic Orban", a declarat Ciolacu.

Liderul PSD a subliniat că partidul său nu va susţine la vot un Guvern PNL și a dat de înțeles că va face tot posibilul să evite alegerile anticipate, probabil intimidat de ultimul sondaj în care PNL este cotat cu peste 47% din opțiunile de vot:

"Eu să-l votez pe Orban (premier)?! Doamne fereşte! Eu nu o să votez niciodată un Guvern PNL şi nu o să recomand cât timp sunt preşedinte interimar la acest partid să voteze vreodată pe Orban prim-ministru. Nici dvs. nu l-aţi vota dacă aţi fi în locul meu. În cazul în care va fi o criză politică şi nu poate fi numit un Guvern, se merge la anticipate. Eu prefer alegerile să le vedem din 4 în 4 ani, cum e calendarul. Dacă e o criză politică şi nu poate fi pus un prim-ministru, mergem la anticipate. Aşa spune Constituţia", a precizat Ciolacu. 

Mai mult, Ciolacu a precizat că PSD va veni cu o propunere de premier din afara partidului.

"Urmează să vă anunţăm strategia PSD după moţiune. Cât mai repede ne-am dori să tranşăm acest aranjament, cum îi spuneţi dvs, cu alte cuvinte să-l trimitem pe domnul Orban acasă. În cazul în care domnul Orban îşi va da demisia, o să ne bucurăm şi mai mult. Da, sunt sigur că acum avem voturile necesare să treacă moţiunea de cenzură. Îmi pare rău că preşedintele României s-a antepronunţat şi a spus că o să vină cu aceeaşi propunere în persoana domnului Orban. Am avut o discuție aplicată cu colegii mei din țară, dar și din Parlament, și, totuși, se pare ca vom veni cu o variantă din afara partidului. Nu va fi dl ambasador al SUA", a mai spus Ciolacu, cel mai probabil făcând însă referire la ambasadorul României în SUA, George Maior.

Vedeți video în cele ce urmează:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.