CCR dă un verdict criminal. Interceptările SRI nu mai au relevanță juridică chiar dacă dovedesc o crimă


CCR dă un verdict criminal. Interceptările SRI nu mai au relevanță juridică chiar dacă dovedesc o crimă

Curtea Constituțională a României a declarat, marți, neconstituțională o prevedere din articolul privind "supravegherea tehnică" din Codul de Procedura Penală. Decizia scoate din dosarele penale interceptările realizate de SRI, conform ziare.com.

Sursele ziare.com mai explică că interceptările SRI nu mai pot fi folosite chiar dacă ele dovedesc o crimă. 

"S-a terminat definitiv cu interceptările SRI în dosarele penale. Mai erau câteva dosare de mare corupție unde mai erau astfel de interceptări, dar asta a fost lovitura definitivă. Nu mai pot fi folosite deloc.

Sunt anulate toate probele strânse cu ajutorul serviciilor secrete. De exemplu, dacă filmezi o crimă, faptă de drept comun, în baza unui mandat de siguranță națională, această probă nu poate fi folosită în proces pentru dovedirea infracțiunii", au spus sursele. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.