Ludovic Orban îi răspunde ferm avocatului PSD, Renate Weber: "Poate să spună ce dorește. Misiunea Guvernului nu e să stea să facă filosofie despre constituționalitate"


Ludovic Orban îi răspunde ferm avocatului PSD, Renate Weber: "Poate să spună ce dorește. Misiunea Guvernului nu e să stea să facă filosofie despre constituționalitate"

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri că cele 25 de OUG pe care le-a adoptat marți seară "sunt OUG fundamentale, indispensabile, care generează doar efecte favorabile pentru România și pentru români".

Mai mult, premierul a precizat că Renate Weber poate să spună ce dorește, dar OUG pe anticipate "prevede câteva lucruri extrem de bune", iar "misiunea Guvernului este să rezolve problemele României și problemele românilor, nu să stea să facă filosofie despre constituționalitate".

Ludovic Orban: "Cum să nu emitem această OUG privitor la anticipate, care prevede câteva lucruri extrem de bune: aplicarea condițiilor de vot care au permis voturi în condiții normale și firești pentru românii din Diaspora la prezidențiale și europarlamentare. 

Adică Avocatul Poporului și PSD nu doresc ca românii să voteze la parlamentare cum au votat și la prezidențiale? Avocatul Poporului poate să spună ce dorește. În ceea ce ne privește pe noi, ca Guvern, noi ne-am considerat obligați să adoptăm aceste acte normative pentru că misiunea Guvernului este să rezolve problemele României și problemele românilor, nu să stea să facă filosofie despre constituționalitate sau să facă gargară propagandistică fără să cunoască actele normative. Toate OUG pe care le-am adoptat sunt OUG fundamentale, indispensabile, care generează doar efecte favorabile pentru România și pentru români". 

Amintim că Renate Weber a anunțat miercuri că va ataca la CCR mai multe OUG adoptate de Guvernul Orban marți seară și, mai mult, atacă PNL pe motivul faptului că a adoptat 25 de OUG într-o singură ședință de Executiv. Mai mult, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că-i va solicita Avocatului Poporului, Renate Weber, să sesizeze CCR în legătură cu OUG pentru organizarea alegerilor parlamentare înainte de termen. Această OUG prevede, printre altele, posibilitatea votării la orice secție, indiferent de domiciliu, dar și dublarea numărului de parlamentari în Diaspora. 

CITIȚI ȘI: Ciolacu se aliază cu Renate Weber împotriva liberalilor: "Avocatul Poporului își rezervă dreptul de a sesiza CCR"

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.