Iohannis: "Soluția cea mai corectă pentru România e întoarcerea la electorat!" Președintele anunță ce va face dacă partidele NU vor anticipate


Iohannis: "Soluția cea mai corectă pentru România e întoarcerea la electorat!" Președintele anunță ce va face dacă partidele NU vor anticipate

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri după căderea Guvernului Orban că va primi mâine la consultări partidele parlamentare și, mai mult, a reiterat că cea mai corectă soluție pentru România este reprezentată de alegerile anticipate.

Dacă partidele parlamentare nu doresc anticipate, atunci Iohannis a transmis că va "insista ca în continuare să fie votat un Guvern care vine cu o agendă reformatoare, un Guvern care este construit în jurul PNL".

Klaus Iohannis: "Eu am fost și rămân, și v-o spun ca să fie foarte clar, adeptul alegerilor anticipate. Eu îmi doresc să intrăm într-o logică care duce spre alegeri anticipate. Dacă, însă, constat că partidele parlamentare nu doresc acest lucru sau nu reușesc să înțeleagă acest lucru, atunci voi insista ca în continuare să fie votat un Guvern care vine cu o agendă reformatoare, un Guvern care este construit în jurul PNL, asta ca să fie foarte clar.

După părerea mea este inadmisibil să pierdem timpul și nervii pentru că avem în continuare un PSD care nu dorește reforme. PSD să stea în opoziție, să-și revină, să se transforme într-un partid democratic și european, după care, cu siguranță, vor veni iasăși în fața electoratului.

Dar în acest moment soluția cea mai corectă pentru România e întoarcerea la electorat. Trebuie să avem alegeri parlamentare, trebuie să avem o majoritte parlamentară care sprijină acest efort de reformare, acest efort care vrea să facă economia performantă, care vrea să îmbunătățească viața omului de rând. Și avem resurse, avem partide care sunt real construite democratic, partide care vor să se implice, partide care se vor pune la dispoziția românilor. Și da, mă voi implica și în continuare pentru a construi după alegerile parlamentare o majoritate solidă care vine cu reforme profunde în beneficiul românilor, o majoritate solidă care duce România mai departe. 

Până atunci, primul pas a fost făcut spre alegeri anticipate. Următorul pas va fi făcut mâine după consultări, după care voi reveni și vom discuta împreună despre pașii care trebuie făcuți în continuare pentru a ajunge la rezultatul dorit de români".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.