Parlamentarii PSD, pe jar. Orban dă semnalul pentru proteste: "O să vină lumea să-i ia pe sus! Povestea asta cu boicotul nu ţine!"


Parlamentarii PSD, pe jar. Orban dă semnalul pentru proteste: "O să vină lumea să-i ia pe sus! Povestea asta cu boicotul nu ţine!"

Premierul interimar Ludovic Orban a spus duminică seara la B1 că PSD va pierde electoral dacă va încerca să boicoteze votul de învestitură pentru Guvernul Orban 2.

Mai mult, liderul PNL a precizat că în cazul în care pesediștii nu se vor prezenta în Parlament, atunci "o să vină lumea să-i ia pe sus", fiind astfel o referire despre eventuale proteste contra tentativei PSD de a bloca declanșarea de alegeri parlamentare anticipate.

Ludovic Orban: "Sigur că pot să încerce să boicoteze. Nu am absolut niciun fel de aşteptare pozitivă în ceea ce priveşte PSD-ul. Pe de altă parte, toată lumea o să vadă că ăştia de fapt nu vin la Parlament de ce? Ca să mai prelungească cu şapte luni mandatul de parlamentar, ca să-şi încaseze pensia specială, ca de fapt să se lege se scaune. Nu cred că opinia publică va accepta aşa ceva. Pot să o facă, dar există o presiune a opiniei publice, până la urmă se va ajunge la alegeri când se ajunge la alegeri. Dacă ei menţin acest boicot jenant, ruşinos, care nu va fi înţeles de nimeni, nici măcar de oamenii care sunt înclinaţi să voteze cu ei, numai ca să-şi salveze scaunele, să tragă de timp, vor pierde groaznic, se vor face de râs şi mai tare în faţa opiniei publice. (...) Când îi aud pe ăştia din PSD că vorbesc de democraţie, îmi vine să râd, e un râs amar, nu e un râs vesel. (...)

Au două variante: anticipatele, sau să învestească guvernul. Vă daţi seama ce ar fi (...) ca Guvernul să fie învestit de voturile PSD? Se ajunge într-o situaţie absolut ridicolă pentru ei, adică ei nu mai pot să facă opoziţie! Se ajunge într-o situaţie absolut ridicolă. Povestea asta cu boicotul nu ţine, nu poţi să ţii Parlamentul blocat! O să vină lumea să-i ia pe sus. Cum să stea în Parlament şi să se cramponeze de mandatele lor de parlamentari? România e în continuare pe mâini bune. Guvernul îşi face treaba, rezolvă problemele curente".

Amintim că fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean, a spus vineri la Digi24 că PSD poate tergiversa cât vrea votul de învestitură al Guvernului Orban pentru a împiedica organizarea de alegeri parlamentare anticipate.

CITIȚI ȘI: Zegrean, verdict cutremurător: PSD poate împiedica alegerile anticipate!

Zegrean a invocat și un precedent din anul 2009, când Traian Băsescu, președintele României la acea vreme, l-a desemnat pe Liviu Negoiță pentru postul de premier, dar Parlamentul a amânat sistematic audierea echipei de miniștri pe care a propus-o. Astfel, Zegrean atrage atenția că Negoiță nu a fost nici aprobat, nici respins, căci nu a fost supusă niciodată la vot în Parlament învestirea echipei de miniștri pe care a propus-o.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.