Iran, a 41-a aniversare a revoluției islamice: zeci de persoane arestate fiindcă au organizat o petrecere cu dans într-un hotel! Îngrozitoarele abuzuri ale ayatollahilor criminali


  • ACP
  • Feb 11, 2020 16:04
  • 1862
Iran, a 41-a aniversare a revoluției islamice: zeci de persoane arestate fiindcă au organizat o petrecere cu dans într-un hotel! Îngrozitoarele abuzuri ale ayatollahilor criminali

Iranul sărbătorește astăzi cea de a 41-a aniversare a Revoluției islamice, care a adus la putere regimul dictatorial șiit condus de ayatollahii din Teheran.

E zi liberă, au loc mitinguri, se țin discursuri și se organizează defilări, în ciuda vremii urâte. Panourile imense celebrând revoluția din 1979 și steagurile iraniene sunt peste tot. Președintele Rouhani a spus de la tribună că pentru națiunea iraniană nu e altă zi mai mare decât cea de azi – mai multe detalii AICI.

Ca să crească un pic entuziasmul popular, ayatollahul suprem Khamenei a acordat azi grațierea, eliberarea și scăderea pedepselor pentru 2315 condamnați de Curțile Revoluționare, Organizația Juridică a Forțelor Armate și Organizația de Pedepsire la Dispoziția Statului – detalii AICI.

Dar cam în același timp au fost arestați managerul unui restaurant și cel al hotelului căruia îi aparținea restaurantul, după ce a ieșit la iveală un clip video arătând bărbați și femei dansând împreună acolo.

Pe lângă cei doi de la Hotelul Ferdowsi, au mai fost arestați și managerii, alături de artiștii angajați să cânte, de la alte două restaurante, Shabestan și Divan.

Actul de acuzare a acestor oameni nevinovați insistă că ”inculpații au creat o atmosferă care e în conflict cu standardele religioase și morale” ale Iranului. Odată cu arestările au fost închise și cele trei restaurante, ”focare ale imoralității” unde oamenii își permit să asculte muzică neislamică și, culmea, să danseze – mai multe detalii AICI.

Aceste noi abuzuri îi fac pe cei mai mulți iranieni să aibă o evaluare corectă a ce aniversează azi cei aflați la putere în Iran – înrobirea țării întregi în lagărul fundamentalismului șiit condus cu mână de fier de ayatollahii criminali de la Teheran.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.