PSD vrea să le ofere superputeri jandarmilor, inclusiv atributul de a fi procurori. Deputat PNL: "Îi cer lui Marcel Ciolacu să blocheze aceste demersuri ale colegilor săi"


PSD vrea să le ofere superputeri jandarmilor, inclusiv atributul de a fi procurori. Deputat PNL: "Îi cer lui Marcel Ciolacu să blocheze aceste demersuri ale colegilor săi"

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi, vicepreședinte al Comisiei pentru apărare ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaților, atrage atenția că metehnele represive ale PSD nu au încetat, pesediștii încercând să ofere superputeri Jandarmeriei, profitând de faptul că atenția românilor este canalizată către guvernarea liberală. 

"În niciun caz nu considerăm că jandarmii, după prestația din 10 august, sunt pregătiți să facă pe procurorii și să preia atribuții de la Poliție sau structuri antitero, așa cum au încercat să preia și de la SPP atribuții de pază și protecție, în ciuda legii", a subliniat liberalul. 

În acest sens, Ovidiu Raețchi îi solitică președintelui PSD, Marcel Ciolacu, să blocheze proiectul de lege scris de fostul comandant de jandarmerie, Viorel Sălan: "Îi cer lui Marcel Ciolacu să blocheze aceste demersuri ale colegilor săi, care dovedesc cât de puțin s-a schimbat PSD în realitate".

Redăm comunicatul liberalului:

"În perioada de glorie a lui Dragnea, Cucoș și Sindile, am reușit să blocăm în Camera Deputaților un proiect de lege scris de fostul comandant de jandarmerie Viorel Salan, devenit între timp senator PSD. Cu mâna lui Salan, jandarmii își elaboraseră, practic, propria lege, prin care puteau face poliție judiciară, puteau aviza firme private, puteau deveni specialiști în terorism. Proiectul era atât de revoltător și de absurd în aceste puncte cheie, încât până și guvernul PSD a fost nevoit să se opună - de rușine. Într-un final, grație presiunii publice și sprijinului pe care l-am primit de la societatea civilă și de la specialiști în justiție, proiectul a fost trecut pe linie moartă. În aceste zile, însă, zoriți de apropierea anticipatelor, dar și încercând să profite de faptul că atenția publicului e îndreptată spre formarea guvernului Orban II, pesediștii încearcă tiptil să dezgroape inițiativa.

Vreau să fie foarte clar în acest context faptul că Partidul Național Liberal va bloca orice tentativa de gonflare a atribuțiilor Jandarmeriei. Noi milităm pentru o lege a adunărilor publice mai relaxată și milităm pentru o Jandarmerie care face asigurare și restabilire numai în situații strict delimitate, de jandarmi cu numere de identificare la vedere. În niciun caz nu considerăm că jandarmii, după prestația din 10 august, sunt pregătiți să facă pe procurorii și să preia atribuții de la Poliție sau structuri antitero, așa cum au încercat să preia și de la SPP atribuții de pază și protecție, în ciuda legii. Ceea ce PSD încearcă este ilegal și imoral - și va eșua. Îi cer lui Marcel Ciolacu să blocheze aceste demersuri ale colegilor săi, care dovedesc cât de puțin s-a schimbat PSD în realitate".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.