Avocatul PSD anunță că va ataca la CCR 2 OUG vitale pentru România. Weber, mână de ajutor pentru UDMR


Avocatul PSD anunță că va ataca la CCR 2 OUG vitale pentru România. Weber, mână de ajutor pentru UDMR

Avocatul Poporului, Renate Weber, a anunțat luni seară că va ataca miercuri la CCR OUG privind liberalizarea sistemului de sănătate,

Mai mult, Weber a dat de înțeles că va ataca și OUG pe alegerile parlamentare anticipate. 

Renate Weber: Mai mult OUG sunt în analiza noastră în acest moment. La unele ne-am sesizat noi din oficiu, la altele am primit sesizări și urmează să mai vină în zilele următoare. Vom sesiza CCR privind legea sănătății. Personal vă spun că este de o gravitate extremă. Instituția Avocatului Poporului este garantul drepturilor și libertăților. Dreptul cetățenilor la sănătate este un drept fundamental. Avem dreptul de a primi asistență medicală la standarde corespunzătoare în unitățile de stat. Cred că miercuri o vom trimite la CCR.

Moderator: Atacați și ordonanța privind alegerile anticipate?

Renate Weber: Da. Cu siguranță sunt motive de neconstituționalitate acolo.

Amintim că UDMR, de frică că nu va intra în Parlament, a cerut Avocatului Poporului să atace la CCR OUG privind anticipatele.

CITIȚI ȘI: UDMR dârdâie de spaimă că ratează Parlamentul. Kelemen Hunor vrea nimicirea la CCR a OUG privind alegerile anticipate

"Ne adresăm Avocatului Poporului deoarece în Monitorul Oficial a fost publicată OUG care modifică Legea electorală pentru alegerile parlamentare. Luni am transmis o scrisoare oficială doamnei Renate Weber, în care am subliniat faptul că este inacceptabilă schimbarea mascată a sistemului electoral, mai multe puncte ale actului normativ fiind neconstituționale. Am încredere că Avocatul Poporului va da curs cererii noastre și va contesta OUG la Curtea Constituțională", a anunțat liderul UDMR, Kelemen Hunor.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.