Florin Roman tună și fulgeră după acuzațiile lui Chichirău: "Blat ordinar între USR şi PSD!" Cîțu: "Cum să ne acuzi de blat când ești partenerul nostru și vrei anticipate?"


Florin Roman tună și fulgeră după acuzațiile lui Chichirău: "Blat ordinar între USR şi PSD!" Cîțu: "Cum să ne acuzi de blat când ești partenerul nostru și vrei anticipate?"

Prima zi de audieri în Parlament a miniștrilor propuși pentru a forma Guvernul Orban 2 a debutat cu tensiuni între PNL și USR. În cadrul audierilor din Comisia de Finanțe, deputata USR Cosette Chichirău i-a cerut socoteală ministrului interimar de Finanțe, Florin Cîțu, pentru existența unui blat între PNL și PSD, cel care ar prevede că liberalii au renunțat la alegerea primarilor în două tururi pentru scenariul alegerilor anticipate.

CITIȚI ȘI: Dispută aprinsă între Chichirău și Cîțu: Când veți face blatul pentru cetățeni? / Exagerare!

Astfel, mai mulți liberali au negat existența unui blat între PNL și PSD. De altfel, liderul deputaților PNL, Florin Roman, a acuzat USR de blat cu PSD, întrucât ambele partide au votat cot la cot pentru a acorda un aviz negativ ministrului interimar al Mediului, Costel Alexe, în cadrul audierilor din Comisia de mediu. Mai mult, deputatul PNL a atacat-o pe Chichirău, spunând că atitudinea ei a fost "mai deşănţată decât a ultimului pesedist".

Mai mult, Florin Cîțu a spus că e de neînțeles cum este atacat PNL că ar fi făcut blat cu PSD pentru anticipate, în condițiile în care și USR vrea alegeri parlamentare anticipate. 

Florin Roman, la B1: A fost un blat ordinar între USR şi PSD pentru că, la unele comisii, votul colegilor de la USR - cum a fost căzut la Comisia de mediu - au fost pentru aviz negativ, USR şi PSD votând cot la cot. Dacă în cazul celor de la PSD eu mă aşteptam şi e normal ca într-o democraţie opoziţia să voteze împotriva puterii, ceea ce am văzut la doamna Chichirău astăzi mi s-a părut o atitudine şi o declaraţie politică mai deşănţată decât a ultimului pesedist.

Vă spun că, din punctul meu de vedere, între ce a declarat doamna deputat Chichirău acum câteva minute şi Andruşcă, Budăi, Teodorovici şi alţi pesedişti nu e nicio diferenţă. Dânşii repetă greşeala pe care au făcut-o în cazul alegerilor prezidenţiale, când l-au luat la ţintă pe preşedintele Iohannis. Acum, PNL este luat ţintă de către cei de la USR. Pentru ei nu există luptă cu PSD.

Florin Cîțu, la Digi24: Acest guvern a căzut pentru că şi-a asumat alegerile în două tururi. Ăsta a fost motivul pentru care s-a pus moţiunea de cenzură. Să ne acuzi pe noi că nu vrem alegeri în două tururi este ceva bizar în acest context. Nu avem cum să avem blat cu PSD. Nu cred că există duşman mai mare al PSD în România ca PNL. Suntem singurul partid care şi-a asumat guvernarea în 2019. Cu orice risc ne-am asumat guvernarea, ne-am asumat legea bugetului, ne-am asumat alegerea primarilor în două tururi. PNL şi-a asumat aceste lucruri şi ne asumăm că mergem şi la anticipate. Cum să ne acuzi pe noi că facem blat cu PSD pentru anticipate când eşti partenerul nostru şi vrei anticipate? Aici pare ceva bizar, dar cred că trebuie să se clarifice în USR şi nu la noi.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.