5G: Grindeanu sabotează "deal-ul" România - SUA! Raețchi și Oreste, avertisment îngrijorător: "Tehnologia din China reprezintă un risc prea mare!"


5G: Grindeanu sabotează "deal-ul" România - SUA! Raețchi și Oreste, avertisment îngrijorător: "Tehnologia din China reprezintă un risc prea mare!"

Jurnalistul Oreste Teodorescu și deputatul PNL Ovidiu Raețchi, vicepreședinte al Comisiei pentru Apărare din Camera Deputaților, atrag atenția că ANCOM, condusă de pesedistul Sorin Grindeanu, favorizează China pentru licitația națională privind implementarea 5G în România, în condițiile în care "SUA au afirmat ferm că nu vor mai împărtăși informații secrete cu aliații care folosesc tehnologia chineză în domeniu".

"Analiza de securitate națională dovedește că tehnologia din China reprezintă un risc prea mare, mai ales în condițiile în care, în urmă cu câteva zile, Departamentul de Justiție al SUA a pus sub acuzare firma chineză pentru fraude și complot pentru a obține secrete comerciale", a subliniat deputatul. 

ANCOM ajută Huawei în condițiile în care președintele României, Klaus Iohannis, a semnat în anul 2019 un memorandum cu președintele SUA, Donald Trump, privind tehnologia 5G

Oreste: "Ciuma Roșie nu vrea cu America...

ANCOM-ul condus de pesedistul Grindeanu favorizează China pentru licitația națională privind implementarea 5G în România...

Deși anul trecut, România prin președintele Klaus Iohannis a semnat un memorandum cu președintele Trump privind tehnologia 5G, iar UE a lansat o serie de proceduri pentru licitații securizate în acest domeniu, nu a fost întreprins nimic concret în acest sens, ba mai mult chiar dacă analiza de securitate națională dovedește că tehnologia din China reprezintă un risc prea mare, mai ales în condițiile în care, în urmă cu câteva zile, Departamentul de Justiție al SUA a pus sub acuzare firma Huawei pentru fraude și complot pentru a obține secrete de stat, conducerea ANCOM nu pare deloc îngrijorată de combaterea riscurilor de securitate cibernetică, favorizând compania chineză.

Până acum România este singura țară din UE care nu a adoptat o poziție oficială privind implementarea".

Ovidiu Raețchi: "România este printre puținele state europene care nu au făcut niciun pas concret în direcția implementării tehnologiei 5G, în condițiile în care, anul trecut, președintele Iohannis a semnat un memorandum cu președintele Trump privind tehnologia 5G, iar UE a lansat o serie de proceduri pentru licitații în acest domeniu. În acest context și în condițiile în care SUA au afirmat ferm că nu vor mai împărtăși informații secrete cu aliații care folosesc tehnologia chineză în domeniu, nu sunt explicabile informațiile potrivit cărora încă există presiuni semnificative pentru favorizarea unui jucător asiatic la nivelul ANCOM. Analiza de securitate națională dovedește că tehnologia din China reprezintă un risc prea mare, mai ales în condițiile în care, în urmă cu câteva zile, Departamentul de Justiție al SUA a pus sub acuzare firma chineză pentru fraude și complot pentru a obține secrete comerciale.

Licitația pentru tehnologia 5G nu este reversibilă și unul din obiectivele principale ale ANCOM trebuie să fie acela de a asigura condițiile optime pentru lansarea licitației, cu respectarea condițiilor din memorandumul pentru combaterea riscurilor de securitate cibernetică generate de furnizorii 5G, semnat anul trecut de către președinții Iohannis și Trump, precum şi asigurarea dezvoltării în condiții de securitate a rețelelor 5G".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.