Senatul, în pericol de a deveni și mai sinistru: șoferul Șerban Nicolae, bolșevicul Meleșcanu și "Genunche", răsplătiți de PSD. Concluzia unui politolog: "Gruparea Dragnea are încă susținere puternică!"


Senatul, în pericol de a deveni și mai sinistru: șoferul Șerban Nicolae, bolșevicul Meleșcanu și "Genunche", răsplătiți de PSD. Concluzia unui politolog: "Gruparea Dragnea are încă susținere puternică!"

Șoferul interlopului Mădălin Voicu, senatorul PSD Șerban Nicolae, este propunerea pesediștilor pentru șefia Senatului, a doua poziție în statul român. Pentru șefia Senatului, în grupul PSD, au mai candidat Radu Oprea, Titus Corlățean și Niculae Bădălău. Votul a fost secret, cu buletine. Președintele Senatului va fi ales miercuri, prin votul plenului. Șerban Nicolae are nevoie de 69 de voturi. PNL o susține pe Alina Gorghiu pentru funcția anterior menționată. 

Mai mult, bolșevicul Teodor Meleșcanu și senatorii PSD Liviu Pop "Genunche" și Robert Cazanciuc vor fi răsplătiți de PSD, fiecare primind funcța de vicepreședinte al Senatului, conform știripesurse

Politologul Sebastian Lăzăroiu explică, pe Facebook, că victoria lui Șerban Nicolae arată faptul că gruparea infractorului Dragnea are încă susținere puternică în PSD. Mai mult, Lăzăroiu atrage atenția că există o legătură între nominalizarea lui Nicolae și controversata decizie a CCR prin care a fost admisă sesizarea PSD conform căreia redesemnarea lui Ludovic Orban pentru funcția de premier este neconstituțională, întrucât acesta a declarat în repetate rânduri că Guvernul său nu vrea să fie învestit, ci picat în Parlament pentru a se ajunge la anticipate. Astfel, politologul subliniază că decizia CCR și nominalizarea lui Șerban Nicolae pentru șefia Senatului reprezintă, de fapt, două înfrângeri pentru actualul președinte interimar al PSD, Marcel Ciolacu, care ar vrea să de descotorosească de gruparea Dragnea din partid, dar semnalele arată că nu reușește. 

Redăm analiza politologului: 

"Poate că unii nu văd legătura între nominalizarea lui Șerban Nicolae la șefia Senatului din partea PSD și decizia de ieri a CCR.

Uite care e și ce arată ea.

Ambele întâmplări arată că Ciolacu a pierdut partidul înainte să-l preia la congres.

Sesizarea PSD la CCR a fost făcută special ca să fie declarată inadmisibilă. Dar asta grație lui Ciolacu. În mod normal, CCR trebuia să respingă ca inadmisibilă cererea de constatare a conflictului, așa cum au observat mulți jurnaliși cu experiență chiar înainte să se pronunțe Curtea. Și totuși, s-a întâmplat ceva pe parcurs. Cine a intervenit la judecătorii CCR? Gruparea Dragnea din partid, cea pe care Ciolacu se chinuie să o extirpe, dar se dovedește că nu poate. Iordache și Șerban Nicolae, cum vă povesteam într-o postare mai veche, sunt cu adevărat brokerii cu lumea juridică. Ei știu judecători, procurori, ei fac și desfac, și cu asta se laudă în partid atunci când se cer pe liste. De data asta, nu le-a cerut nimeni, au luat pe cont propriu traficul de influență la CCR, ca să-și salveze fundurile și să-l torpileze pe Ciolacu.

Faptul că Șerban Nicolae a câștigat nominalizarea partidului pentru șefia Senatului arată că gruparea Dragnea are încă susținere puternică în PSD.

Care sunt consecințele? Pe de o parte, ar trebui să fie bine pentru frontul anti-PSD. Partidul e slăbit și divizat. Pe de altă parte, PSD e un monstru scăpat din hățuri și nu există cineva anume cu care să negociezi. Mișcări bruște în parlament, cum ar fi un vot masiv, populist (mărirea tuturor salariilor cu 200% la bugetari, ca exemplu), sunt foarte posibile. Așa că temeți-vă de un partid în plină destrămare, dar cu voturi în Parlament, mai mult decât de coronavirus.

Proba de foc pentru Ciolacu, un om cu intenții ambițioase, este scoaterea din joc a celor doi urzitori. Până acum pare că nu va reuși". (sursa: AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.