EXCLUSIV Cine sunt cei trei foști/actuali pesediști care se vor înfrunta pentru Primăria Sectorului 5. Fărâmițarea electoratului PSD


EXCLUSIV Cine sunt cei trei foști/actuali pesediști care se vor înfrunta pentru Primăria Sectorului 5. Fărâmițarea electoratului PSD

Primăvara se numără candidații la locale. Așa cum Podul.ro a dezvăluit în urmă cu două luni, electoratul PSD din Sectorul 5 riscă fărâmițarea, în condițiile în care nu mai puțin de trei aspiranți al căror destine politice s-au întrepătruns, ani de zile, cu partidul celor trei trandafiri, se pregătesc să intre în lupta pentru S5.

În primul rând, este vorba despre actualul primar PSD-ist, controversatul Daniel Florea, care a dat din coate până a reintrat în grațiile lui Marcel Ciolacu, pe motiv de sponsor al partidului, deși, în urmă cu doar trei luni, negocia intens cu Victor Ponta și Pro România.

În al doilea rând, la Primăria S5 va candida din nou și dubiosul Marian Vanghelie, ”care este” beneficiind din plin de amânările și tergiversările dosarului în care procurorii DNA îl acuză de încasarea unor șpăgi astronomice. Vanghelie intenționează să candidează din partea partidulețului pe care-l păpușează, PSDI, care, prin siglă și acronim, plagiază grosolan PSD.

În al treilea rând, la Primăria S5 va candida din nou și Cătălin Stochiță (foto de la o acțiune electorală de 1 Martie), fin al lui Vanghelie și fost social-democrat. Stochiță a izbutit un scor de 7%, ca independent, la fostele locale, în timp ce Vanghelie a suferit un eșec umilitor, clasându-se pe locul al treilea, după Daniel Florea și Ovidiu Raețchi (PNL).  Și Stochiță a negociat în trecut cu Pro România, în prezent fiind în tatonări cu PER, deși cel mai probabil candidatura sa va fi din nou una independentă. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.