Trompetele Rusiei și-au făcut de cap în inima Capitalei! Sinistrul eveniment la care au participat pensionarul special Dragoș Dumitriu, fostul pușcăriaș Adrian Severin și inculpatul pentru crime împotriva umanității Gelu Voican Voiculescu


Trompetele Rusiei și-au făcut de cap în inima Capitalei! Sinistrul eveniment la care au participat pensionarul special Dragoș Dumitriu, fostul pușcăriaș Adrian Severin și inculpatul pentru crime împotriva umanității Gelu Voican Voiculescu

În urmă cu câteva zile, autoritățile române i-au interzis intrarea în România cetățeanului rus Alexei Ivanovici Umnov-Denisov. Denisov se pretine cercetător și dorea să vină în România pentru a ține prelegeri pe parcursul cărora voia să suțină că dacii se trag din slavi. Deși autoritățile au oprit mascarada lui Denisov, în data de 5 martie, fix în inima Bucureștiului, la Hotel Cișmigiu, a avut loc o lansare de carte la care a participat și Dragoș Dumitriu, șeful propagandei Moscovei în România, redactor Sputnik, care, printre alte episoade de delir, a ținut să-i ia partea așa-zisului cercetător rus care susține că dacii se trag din slavi. 

Dragoș Dumitriu: "L-au oprit pe acel om, el este un om de cultură! El nu este un om de știință, este un poet! Un poet care în timpul lui liber a căutat date și informații despre daci, în timpul lui liber a făcut niște cercetări care l-au dus la concluziile acestea!".

Lansarea de carte cu pricina a reprezentat un amplu eveniment de propagandă anti-românescă și anti-occidentală, a cărui concluzii au fost că România și Republica Moldova nu trebuie să se unească și trebuie să caute să se alieze cât mai rapid cu Rusia pentru ca ambele țări să nu intre la categoria "teritoriu de scuipat" atunci când "marele urs" va conduce politica la nivel global. (sursa: AICI - Pressone și AICI - Bugetul.ro)

La eveniment au participat trompetele Kremlinului Dragoș Dumitriu, Adrian Severin, Bogdan Duca, autorul cărții Iurie Roșca, iar în public s-a aflat și Gelu Voican Voiculescu. 

Adrian Severin

Amintim că Adrian Severin a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită în Parlamentul European, unde PSD-istul a acceptat bani pentru susținerea unor amendamente false (există probe video mai mult decât concludente), alături de europarlamentarul austriac Ernst Strasser, și de un altul, sloven. Severin avea să fie eliberat după doar un an și două luni de închisoare, odată cu austriacul, numai că acesta din urmă și-a recunoscut fapta și nu a avut niciodată obrăznicia de a susține că ar fi fost victima vreunui ”stat paralel”. Severin a avut oripilanta nesimțire de a se considera... ”condamnat politic”, ceea ce reprezintă o mizerabilă insultă de proporții la adresa adevăratelor victime ale represiunii comuniste. (sursa: AICI și AICI)

La evenimentul din data de 5 martie, fostul eurodeputat PSD Adrian Severin a debitat, în stilul lui de slugă Kremlinistă, că "SUA sunt o putere decadentă", idee preluată imediat și de fostul unionist Iurie Roșca, care a zis că cel mai convenabil aliat pentru România și Republica Moldova este Federația Rusă

Iurie Roșca: "Trebuie să căutăm în regiune aliați, iar cel mai convenabil aliat este Federația Rusă, eu așa cred. Dacă imperiul american, așa cum a spus domnul Severin, este în declin, atunci noi trebuie să căutăm alte imperii. Și atunci noi unde ne regăsim în noua textură geopolitică?!".

Dragoș Dumitriu

Despre Dragoș Dumitriu, fost deputat PRM și gazda insalubrului eveniment menționat în articol, Podul.ro a scris în repetate rânduri privitor la propaganda toxică anti-UE și anti-NATO pe care o face pe oficina Kremlinistă Sputnik.md, activitate pentru care este recompensat de statul român cu o pensie specială: "Este recompensat de statul român (via coaliția PSD-ALDE) cu o deloc neglijabilă pensie specială de parlamentar echivalentă a șapte salarii minime, ceea ce – având în vedere activitățile și apucăturile personajului (cât și infecția zilnică pe care o propagă) – este de-a dreptul halucinant. Practic, Dumitriu ajunge să încaseze din pensie mai mulți bani decât câștiga în perioada mandatului de parlamentar. Și în tot acest timp bălăcărește România. Doar naivii ar putea crede că o face pe gratis, atât timp cât trudește pe plantația Moscovei, ale cărei buzunare sunt practic inepuizabile". (citiți AICI mai multe detalii)

Bogdan Duca

Pentru ca tabloul sinistru să fie complet, Bogdan Duca, un alt propagandist putinist care a fost, de altfel, pompat cu bani publici de regimul PSDragnea, (detalii AICI) a spus că cei care susțin Unirea României cu Republica Moldova i se aseamănă dictatorului german Adolf Hitler. 

Bogdan Duca: "Nu înțeleg de ce atâta suferință că sunt două țări românești. Sunt, din câte știu eu, trei țări de limbă germană. Nu știu să existe o mare suferință. A existat o mare suferință, dar a avut-o Adolf Hitler, de a-i aduna pe toți germanii într-o singură națiune".

Mai mult, Duca a zis că România s-a despărțit de Republica Moldova când a ales destinul euroatlantic: "Apartenența la UE și la NATO presupuneau din oficiu renunțarea la Republica Moldova. România Mare a fost doar o lozincă după 1990, și unii istorici curajoși de azi spun că și între 1918 și 1940 era așa. Moldova și-a creat propriul ei destin. Cine a trădat Basarabia în 1940? Preferăm să nu spunem, să dăm vina pe Pactul Ribbentrop-Molotov!".

Gelu Voican Voiculescu

În public s-a aflat Gelu Voican, unul dintre cei care au furat Revoluția din 1989, inculpat pentru crime împotriva umanității, a cărui soție, Georgiana Arsene, lucrează la Sputnik.md, sub conducerea lui Dragoș Dumitriu. Conform istoricului Marius Oprea, Voican Voiculescu a fost unealta principală prin intermediul căreia Ion Iliescu a rezolvat cu succes ”procesul” urmat de execuția Ceaușeștilor, motiv pentru care acesta a fost premiat cu funcția de vicepremier, dar și cu o mult dorită inițiere în lumea secretelor Securității, unde s-a comportat ca un ”guru” al agenților infamei ”doi și-un sfert” (și nu numai), demarând operațiuni menite să-i discrediteze și să-i oblitereze pe liderii partidelor istorice, operațiuni care aveau să-și atingă paroxismul în timpul abominabilei Mineriade din 13-15 iunie 1990. (citiți AICI mai multe detalii) 

Mai mult, pe 22 decembrie 1989, în timp ce revoluționarii erau secerați de gloanțe și Bucureștiul degenera într-o baie de sânge, pe fundalul operațiunii criminale ”Teroriștii”, toxicul securistoid Gelu Voican Voiculescu și-a însușit arhiva Securității București, pe care avea să o stivuiască în cabinetul său de la Guvern, de-a lungul sinistrei perioade în care a ocupat funcția de viceprim-ministru în cabinetul provizoriu Petre Roman (1989-1990). (citiți AICI mai multe detalii)

Pentru galeria foto de la eveniment accesați acest LINK.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.