Nimic nu-l mai poate opri! Putin va putea fi președinte pe viață. Deputat: ”De ce să ne mai ascundem după deget?”


Nimic nu-l mai poate opri! Putin va putea fi președinte pe viață. Deputat: ”De ce să ne mai ascundem după deget?”

Într-un discurs adresat marți Parlamentului, Vladimir Putin a dat de înțeles că o nouă candidatură pentru un alt mandat de președinte este foarte posibilă, relatează Deutsche Welle

Propunerea de amendare a actualei Constituții a Rusiei este susținută de către pro-putinista Valentina Tereshkova, cunoscută drept prima femeie care a zburat în Spațiu în 1963, pe când avea doar 22 de ani.

Adresându-se celorlalți membrii ai Dumei de Stat, aceasta a întrebat "de ce să ne mai ascundem după deget și să filozofăm, de ce să creăm construcții artificiale?" 

Ca propunerea să devină realitate, cetățenii ruși trebuie să sprijine reformele constituționale propuse de Putin, iar Curtea Constituțională să declare că o asemenea modificare a legii nu încalcă spiritul Constituției.

De asemenea, Putin a ținut să reamintească faptul că mandatul său expiră în 2024.

"Împreună, în ciuda tuturor greutăților, am reușit multe lucruri pentru a face țara mai puternică,"a spus el. "Sunt convins că putem face multe în continuare, cel puțin până în 2024, apoi mai vedem.

PREȘEDINTE PÂNĂ ÎN 2036 SAU PE VIAȚĂ? 

Dacă schimbările vor fi adoptate, Putin va putea rămâne președinte până în 2036. Afirmațiile lui vin la câteva săptămâni după ce a respins ideea unei președinții pe viață după model sovietic. 

În timpul unei întâlniri cu veteranii celui de-al Doilea Război Mondial din orașul său natal, Sankt Petersburg, în luna ianuarie, Putin a fost întrebat de către unul dintre cei prezenți dacă este vremea să încheierii președințiilor cu termene limită. . Drept răspuns, Putin a spus că ar fi  "foarte îngrijorătoare revenirea la situația din anii 80 când liderii stăteau la putere până la finalul zilelor acestora"

"Deci vă mulțumesc, dar cred că ar fi mai bine să nu revenim la acele zile" a mai spus el.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.