Începe testarea pe oameni a vaccinului anti-COVID-19!


Începe testarea pe oameni a vaccinului anti-COVID-19!

După o lungă perioadă de incertitudine, iată că testarea vaccinului împotriva coronavirusului intră într-o nouă etapă.

Mai mulți subiecți tineri vor fi testați în perioada imediat următoare, pentru clarificarea efectelor secundare pe care antidotul le poate avea.

Testarea primului vaccin împotriva noului coronavirus începe astăzi în Statele Unite și tot astăzi primul participant la experiment va primi o doză experimentală.

Oamenii de știință spun că nu există pentru niciunul dintre participanții la studiu vreun risc de infectare cu noul coronavirus, de vreme ce vaccinul nu conține elemente ale virusului.

În ultima perioadă, mai multe state au făcut eforturi serioase pentru găsirea unui antidot împotriva noului virus, dar până acum, studiile s-au efectuat doar pe rozătoare.

SUA a început, deci, o nouă etapă în crearea vaccinului, testarea lui pe oameni fiind finanţată de Institutul Naţional de Sănătate şi va avea loc la Kaiser Permanente Washington Health Research Institute din Seattle.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.