VIDEO Managerul "penal" al unui din spital din Iași își bate joc de pacienții cu COVID-19: cazul 32, deși se simte bine, nu a fost testat, a fost plasat recent alături de un pacient simptomatic într-o cameră minisculă și primește hrană mai proastă decât în pușcărie


VIDEO Managerul "penal" al unui din spital din Iași își bate joc de pacienții cu COVID-19: cazul 32, deși se simte bine, nu a fost testat, a fost plasat recent alături de un pacient simptomatic într-o cameră minisculă și primește hrană mai proastă decât în pușcărie

Al 32-lea caz de infectare cu noul coronavirus în România, confirmat în data de 10 martie, un bărbat în vârstă de 38 ani din Iași, contact cu un caz confirmat în Varșovia, este ținta bătăii de joc a managerului Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, Carmen Dorobăț, care testează pacienții abia după 12 zile de la internare, indiferent de starea medicală a acestora, în timp ce testarea în cadrul Spitalului Victor Babeș din Timișoara se face o dată la 5 zile. Deși starea pacientului 32 este foarte bună, conform precizărilor managerului Carmen Dorobăț, acesta nu a mai fost testat și, mai mult, a fost internat pe data de 17 martie alături de un pacient infectat care prezenta simptome, situație care îi poate pune sănătatea în pericol cazului 32, șansele ca el să se vindece în proximitatea unui pacient simptomatic fiind scăzute.

Informațiile au fost prezentate de jurnalistul Dragoș Bistriceanu în emisiunea "România la vorbitor" de la București TV. Mai mult, așa cum veți vedea în următoarea filmare, pacientul 32 primește la micul dejun câțiva biscuți cu margarină și niște ceai: 


Totodată, pentru a observa la ce nivel este pusă în pericol sănătatea pacientului 32, Dragoș Bistriceanu atrage atenția că acesta este plasat într-o cameră de spital de 2 metri pătrați alături de un pacient care prezintă simptome. În acest sens, urmăriți video de la 4:40:


De altfel, Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, a fost condamnată în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru că ar fi pretins mită din partea studenților săi de la facultatea de medicină pentru a le oferi note mai mari. 

Dragoș Bistriceanu, pe Facebook: "Mihai Chirica, primarul PSD-PNL din Iași, se testează săptămânal pentru Coronavirus! Între timp, atât medicii din întreaga țară, cât și pacientul 32, despre care am tot discutat în ultimele zile, încă AȘTEAPTĂ să fie testați!

Vă relatez pe larg situația pacientului 32 și de ce Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Iași s-a compromis definitiv și irevocabil prin prisma gestionării catastrofale a situației acestui pacient – FĂRĂ apă caldă; FĂRĂ hrană corespunzătoare; FĂRĂ să fie testat periodic, așa cum fac alte spitale în cazul pacienților asimptomatici; INTERNAT, dupa 7 zile în care n-a fost testat, alături de un alt pacient SIMPTOMATIC! Practic, pacientul 32 este o victimă a incompetenței, incoerenței și procedurilor defectuoase ale statului român!

De asemeneă, vă explic în detaliu motivele pentru care managerul spitalului de Boli Infecțioase din Iași, Carmen Dorobăț, condamnată în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru că ar fi pretins mită din partea studenților săi de la facultatea de medicină, trebuie să fie înlocuită urgent din fruntea acestei unități medicale!
În data de 18 martie 2020, doamna Carmen Dorobăț a afirmat că respectă protocolul dat de “franceji” (citez din doamnă) în privința testării pacienților din cadrul spitalului pe care îl conduce, adică pacienții ajunși în spital, indiferent de starea de sănătate pe care o au, sunt testați abia după 12 zile din de momentul în care au fost internați inițial. Ne mai spune doamna Dorobăț faptul că nu se fac testări pentru COVID-19 la cerere întrucât trebuie respectat protocolul. Mama lui de protocol, că la domn primar nu pare că se respectă! Rețineți aceste aspecte, veți vedea imediat de ce!

În plus, Carmen Dorobăț afirma, tot pe data de 18 martie, că pacientul 32 „este o persoană care n-are comorbidități, n-are niciun grad de imunodepresie, are o stare generală foarte bună, sunt convinsă că va fi în stare organismul lui să creeze anticorpii necesari”, dar că n-are o certitudine în acest sens (culmea, tocmai afirmase că este convinsă) motivul fiind „cine poate avea o certitudine când e vorba de corpul uman?!”. Afirmă doamna Dorobăț, în finalul intervenției sale în direct, că există posibilitatea ca testul pacientului 32 să fi fost fals pozitiv, dar că nu poate să îmi spună care este probabilitatea și că în acest sens trebuie să apelez la un medic de laborator.

Acum că ați înțeles despre ce este vorba, aș vrea să vă prezint absurdul situației în care ne aflăm și datele pe care le-am descoperit în urma anchetei pe care am realizat-o.

- Nelu Tătaru, secretar de stat, afirmă că NU EXISTĂ niciun protocol la nivel național în ceea ce privește testarea pacienților depistați cu Coronavirus. Protocolul existent n-are nicio legătură cu spitalele ci cu CENTRELE DE CARANTINĂ!

- Virgil Musta, medicul care a vindecat mai mulți pacienți din Timiș, confirmă că NU EXISTĂ niciun protocol, că fiecare spital și medic decide în funcție de starea pacientului în cauză. În privința spitalului său, medicul Musta afirmă că testarea este efectuată pacienților o dată la 5 zile ȘI CĂ, în cazul pacienților ASIMPTOMATICI, intervalul poate fi chiar mai scurt pentru a elibera rapid paturile de spital, în contextul în care acești pacienți sunt oricum supravegheați la domiciliile lor.

- Streinu-Cercel, specialistul în boli infecțioase, afirma, la data de 27.02.2020, că în cazul pacientului din Gorj pe care l-a tratat la Institutul Matei Balș, testarea a fost realizată ZILNIC, iar în cazul a două testări negative consecutive, pacientul a fost declarat vindecat.

Am contactat-o din nou pe doamna Carmen Dorobăț pentru a afla care este părerea dumneaei după toate informațiile pe care le-am adunat din surse oficiale:

- Cu privire la faptul că testarea în cadrul Spitalului Victor Babeș din Timișoara se face o dată la 5 zile, Carmen Dorobăț a declarat „Da, asta e problema lor, decizia lor! Noi funcționăm după protocolul francez din data de 12 martie”. Din nefericire, nicăieri pe internet nu este disponibil un astfel de protocol, cel puțin nu către public.

- „Noi vrem să asigurăm un rulaj al acestor pacienți pentru că și numărul locurilor pentru acești pacienți este finit” și, cu toate acestea, deși nu există un astfel de protocol, spitalul din Iași alege să testeze pacienții abia dupa 12 zile de la internare, INDIFERENT de starea medicală a acestora.

- Întrebată cine a decis ca pacientul 32 să nu fie testat mai devreme și să fie internat, începând cu data de 17 martie, alături de un alt pacient simptomatic, doamna Carmen Dorobăț a spus că „nu știe cum sunt așezați pacienții din spital pentru că nu face vizite în sectorul respectiv”.

- De asemena, doamna Carmen Dorobăț afirmă că „nu știe câți pacienți a testat”, pentru că „a testat mulți”, dar că face în jur de 50-60 de determinări pe zi.

- În plus, deși pe data de 18 martie, Carmen Dorobăț a afirmat că pacientul 32 „este o persoană care n-are comorbidități, n-are niciun grad de imunodepresie, are o stare generală foarte bună, sunt convinsă că va fi în stare organismul lui să creeze anticorpii necesari”, pe 19 martie a spus că “nu cunosc situația pacientului din punct de vedere medical”

Vă reamintesc că Pacientul 32 a fost internat la data de 11 martie în cadrul spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Iași, după ce, pe data de 10 martie, a fost testat pozitiv cu Coronavirus. A solicitat să îi fie făcut un nou test, dar medicii au refuzat să acționeze în consecință. A primit o foaie de tratament pe care a fost nevoit să o semneze, dar niciun alt act doveditor care atestă prezența Coronavirusului în organismul său. Pe 17 martie, în camera de spital în care se afla, i-a mai fost adus un alt pacient confirmat cu Coronavirus, care prezenta simptome în acest sens.

Colac peste pupăză, deputatul de Iași, Petru Movilă, sugerează că pacientul minte, spunând, citez “astea sunt afirmațiile lui. Conducerea spitalului are documente pentru fiecare pacient internat.” În plus, sugerează că prin meseria pe care o avea, cea de cadru militar, ar fi trebuit să fie mai responsabil în declarații și că „la spital nu e ca la hotel”

Noaptea minții! Vă așteptăm demisia, doamna Carmen Dorobăț! Măcar până la soluționarea dosarului dumneavoastră din instanță, acela în care se presupune că ați pretins mită din partea studenților! Iar domnului deputat Movilă, pe care îl cunosc personal, îi așteptăm scuzele publice!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.