2 vești fabuloase pentru România de la CE: peste 1 miliard de euro pentru combaterea efectelor COVID-19 și sprijin pentru un spital regional


2 vești fabuloase pentru România de la CE: peste 1 miliard de euro pentru combaterea efectelor COVID-19 și sprijin pentru un spital regional

Comisia Europeană va direcționa către România peste 1 miliard de euro pentru combaterea efectelor COVID-19. 

- 483 de milioane de euro - prin renunțarea în acest an la obligația de a solicita României rambursarea prefinanțărilor neutilizate din fondurile structurale. 

- 637 de milioane de euro - prin virarea avansului aferent fondurilor structurale pentru anul 2020 în cursul lunilor martie și aprilie.

Conform g4media, fondurile vor avea scopul de a:

– sprijini sistemele de sănătate prin finanțarea achizițiilor de echipamente de protecție, medicamente și teste

– adapta mediului de muncă din domeniul sanitar la situația actuală

– asigura accesul persoanelor vulnerabile la facilitățile medicale

– oferi creditare pentru IMM-uri pentru atenuarea șocurilor financiare provocate de criza COVID-19

Consultați AICI documentul

Totodată, vicepremierul Raluca Turcan a anunțat că proiectul spitalului regional Iași a fost aprobat de Comisia Europeană. 

Raluca Turcan: "✅ VEȘTI BUNE: Comisia Europeană a aprobat proiectul spitalului regional Iași!

➡ În decembrie, am semnat primul contract de finanțare a unui spital regional, iar realizarea lui intră în linie dreaptă. Am deblocat în primele luni de guvernare un proiect esențial pentru românii din acea zonă a țării, promis de PSD pentru a fi apoi abandonat cu cinism, tot de PSD.

🔵 Sunt 143 milioane de euro, bani necesari pentru demararea proiectului Spitalului Regional de Urgență Iași. Acest spital va fi cea mai mare investiție cu bani europeni care se realizează în capitala Moldovei. Celelalte două proiecte (pentru spitalele regionale din Cluj și Craiova) vor fi transmise spre aprobarea Comisiei Europene în cursul lunilor martie - aprilie 2020.

🔵 Vom căuta în continuare soluții pentru extinderea sprijinului Comisiei Europene în realizarea proiectelor mari de investiții în spitalele din România.

✅ În patru luni de guvernare PNL a reușit să facă ce nu a făcut PSD în trei ani. Vom continua marele proiecte din sănătate și educație pentru că ne pasă de români".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.