UPDATE Florea nu se lasă până nu face pușcărie. Campania electorală, continuată de pesedist, deși a fost luat în vizor de procurori


UPDATE Florea nu se lasă până nu face pușcărie. Campania electorală, continuată de pesedist, deși a fost luat în vizor de procurori

UPDATE

Primarul pesedist al S5, Daniel Florea, continuă să își facă cu nonșalanță campanie electorală în plină epidemie, deși a intrat deja în vizorul procurorilor. 

Concret, Florea nu a mai ordonat astăzi angajaților Primăriei S5 să distribuie pomana electorală, ci a început să se folosească de administratorii de bloc, potrivit relatării lui Andrei Mihail pe Facebook: "Sună administratorul la ușă cu pungile astea în mână. Zice că le-a primit de la Primăria Sectorului 5 care l-a pus să le distribuie prin bloc. Oare chiar nu poate e nimic de făcut ca să îl oprim pe inconștientul ăsta care plimbă lume random prin sector ca să își facă imagine electorală pe spatele pandemiei?".

Vedeți foto cu pomana electorală primită de cetățean: 

ȘTIREA INIȚIALĂ

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 au deschis un dosar penal in rem (procurorii urmăresc faptele, nu persoane) în cazul campaniei electorale demarate de edilul pesedist al S5, Daniel Florea, care a împărțit cetățenilor așa-zisele pachete de igienă pe fondul COVID-19. 

Procurorii au semnalat faptul că cei care distribuiau pomana electorală nu respectau normele de igienă în vederea prevenirii răspândirii epidemiei de coronavirus. 

PICCJ: "Începând cu 15 martie 2020, reprezentanții UAT Sector 5, împreună cu alte instituții publice de interes local, aflate sub autoritatea administrativă a Consiliului Local al Sector 5, au început să distribuie, fără nici o protecție adecvată, respectiv fără respectarea normelor de igienă impuse de autoritățile statului, diverse pungi și pachete către populația Sectorului 5, în scop electoral".

Amintim că edilul pesedist Daniel Florea a ordonat angajaților Primăriei Sector 5 să împartă așa-zisele pachețele de "igienă", unii dintre ei neavând nici măcar minima măsură de protecție precum portul de mănuși, respectiv măști. Dar detaliul și mai strigător la cer acum intervine: pachețelele electorale de "igienă" au fost împărțite prin sector cu mașina de gunoi. Cetățeanul Iustin Roșca a filmat la fața locului toate aceste nereguli, iar la un moment dat a fost agresat de un angajat al pesedistului Florea pe acest motiv. (citiți AICI mai multe detalii)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.