Teledonul de la Antena 3, o acțiune de PR pentru fostul pușcăriaș Felix Voiculescu, Țiriac și agramata Grapini?! Când returnează Voiculescu zecile de milioane de euro din dosarul ICA?


Teledonul de la Antena 3, o acțiune de PR pentru fostul pușcăriaș Felix Voiculescu, Țiriac și agramata Grapini?! Când returnează Voiculescu zecile de milioane de euro din dosarul ICA?

Jurnalistul Mircea Marian (Newsweek) întreabă, pe Facebook, dacă nu cumva mult trâmbițatul teledon al famigliei Voiculescu, organizat la Antena 3 – prilej cu care Maria Grapini a donat suma de 2000 euro și familia Țiriac 100.000 euro, la fel ca fostul turnător Dan ”Felix” Voiculescu, ex-pușcăriaș de drept comun – este PR pentru niște cetățeni care au supt statul de sume cu mult mai mari decât cele recent donate, pentru lupta împotriva COVID-19.

Jurnalistul amintește că Dan ”Felix” Voiculescu nu a returnat zecile de milioane de euro din dosarul ICA, prejudiciul stabilit de judecători.

”100.000 de euro a donat famiglia Voiculescu la teledonul organizat de televiziunea lor. Să fie primit! Nu sunt eu în măsură să judec dacă Grapini a dat mult sau puțin – 2.000 de euro – sau dacă fam. Țiriac putea mai mult (100.000 de euro). Orice ajutor e binevenit!

Dar, după 29 de ani de presă, am devenit cam suspicios și mă întreb dacă ăsta nu e PR pentru niște cetățeni care au supt statul de sume de zeci de ori peste ceea ce au donat, azi, cu mult spectacol. Poate, repet, sunt prea suspicios.

În orice caz, numitul Dan Voiculescu ne-ar ajuta mai mult dacă ar returna zecile de milioane de euro din dosarul ICA, prejudiciul stabilit de judecători. Atât. Și renunțăm la suta aia de mii de euro”, scrie Mircea Marian.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.