A intrat coronavirusul în Casa Domnului! Șase persoane de la o biserică din Colentina au fost testate pozitiv și spitalizate


A intrat coronavirusul în Casa Domnului! Șase persoane de la o biserică din Colentina au fost testate pozitiv și spitalizate

Doi preoți, doi diaconi, un cântăreț la strană și femeia de la lumânări a unei biserici din București au fost diagnosticați cu Covid-19. Bolnavii au fost spitalizați, iar biserica a fost supusă dezinfectării.

Este vorba despre biserica Sf. Dumitru din cartierul Colentina, a precizat Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al BOR, potrivit Digi 24.

„Ancheta epidemiologică s-a făcut deja și a dus la izolarea și testarea tuturor clericilor de la parohie, precum și a doamnei de la lumânări. Au fost depistați ulterior pozitiv atât doamna respectivă, cât și cei doi preoți și doi diaconi. Este vorba și despre cântărețul de la această biserică, deci în total vorbim despre 6 persoane”, a mai spus Bănescu la Digi 24.

El a precizat că biserica și curtea acesteia au fost dezinfectate de mai multe ori, încă de vinerea trecută și că slujba de duminică nu s-a mai ținut în biserică.

„Nu există niciun fel de pericol extins la parohia respectivă, întrucât oamenii nu au mai venit în biserică și atâți câți au mai venit, puțini, au rămas în curtea bisericii”, crede Bănescu.

906 persoane fuseseră confirmate cu noul coronavirus în România, până miercuri la prânz, fiind înregistrate și 13 decese, a informat miercuri Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

De la ultima informare, au fost înregistrate 144 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienţii recent confirmaţi cu infecţie au vârste cuprinse între 3 şi 79 de ani, precizează GCS.

Dintre persoanele infectate, 86 au fost declarate vindecate şi externate: 53 - la Timişoara, 23 - la Bucureşti, 6 - la Craiova, 2 - la Constanţa, câte una - la Iaşi şi Cluj.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.