Ambasada Greciei dinamitează știrea falsă lansată de Meleșcanu și de redactorul-șef al blogului lui Coroiu: "Premierul grec nu a făcut niciodată astfel de afirmații"


Ambasada Greciei dinamitează știrea falsă lansată de Meleșcanu și de redactorul-șef al blogului lui Coroiu: "Premierul grec nu a făcut niciodată astfel de afirmații"

Fostul ministru de Externe Teodor Meleșcanu a pretins ieri în Senat că premierul Greciei a declarat că România umflă intenționat numărul de bolnavi de COVID-19 ca să ia mai mulți bani europeni.

Meleșcanu: "Azi, prim-ministrul Greciei, la televiziunea națională de la Atena, a făcut o declarație potrivit căreia România și Bulgaria umflă cifrele celor infectați cu Covid-19 pentru a obține din bugetul UE o parte mai importantă. E o lovitură extrem de gravă la adresa credibilității și a imaginii României. Vreau să întreb dacă într-adevăr aceste cifre pot să ne aducă prejudicii extrem de grave, fără să ne legănăm cu ideea că dacă avem mai mulți morți sau în spitale vom primi și mai mulți bani de la UE".

În cursul zilei de astăzi, Ambasada Greciei la București a precizat tranșant că ceea ce a zis Meleșcanu reprezintă un fake news care a apărut doar în România. 

Ambasada Greciei, pentru g4media: "Premierul Greciei nu a făcut niciodată astfel de afirmații despre țări membre ale Uniunii Europene. Acest fake news nu a mai apărut nicăieri, nici în Grecia, nici în altă țară europeană, doar în România. Este în mod clar un fake news".

Precizăm că fake news-ul a fost lansat de Cora Muntean, redactor-șef la Cristoiublog, site-ul prin care Ion "Coroiu" propagă toate intoxicările. 

Aspectul cel mai grav legat de acest fake news este că a fost preluat atât de rapid, fără o amplă verificare, de către Meleșcanu în condițiile în care a ocupat poziția de ministru de Externe, dar și de director al Serviciului de Informații Externe.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.