APELUL lui Dan Pavel: polițiștii plagiatori sunt MAFIOȚI. Să-i prindem și să-i CONCEDIEM pe toți. Fenomenul plagiatului în România postcomunistă.


APELUL lui Dan Pavel: polițiștii plagiatori sunt MAFIOȚI. Să-i prindem și să-i CONCEDIEM pe toți. Fenomenul plagiatului în România postcomunistă.

Politologul și scriitorul Dan Pavel solicită, prin intermediul unei postări pe Facebook, demararea unor ample verificări astfel încât toți polițiștii care au plagiat să fie identificați și dați afară din sistem, întrucât avem de-a face cu ”polițiști mafioți” care își folosesc plagiatele pentru a ocupa funcții de conducere.

”Trebuia dați afară toți polițiștii care au plagiat, iar pe această bază au fost promovați. Sunt polițiști hoți. Au pus lupii pazinici la stînă”, explică Dan Pavel, care avertizează că fenomenul plagiatului în România postcomunistă a atins cote halucinante, în timp ce autoritățile competente refuză să cerceteze în mod temeinic toate domeniile sensibile.

Podul.ro vă prezintă apelul politologului.

”Am tot amînat să scriu despre fenomenul plagiatului în România postcomunistă. Scandalul cu polițistul care a amenințat-o cu moartea pe ziarista Emilia Șercan, care se ocupă de dezvăluirile privind plagiatele, trebuie să aibă consecințe drastice. Aceștia sunt polițiști mafioți, iar plagiatele le foloses pentru a ocupa poziții de conducere. Oare cîți înalți ofițeri de poliție au plagiat? Trebuia dați afară toți polițiștii care au plagiat, iar pe această bază au fost promovați. Sunt polițiști hoți. Au pus lupii pazinici la stînă.

Și ziaristul Silviu Alupei a dezvăluit mai multe plagiate, dar nu cred că îl bagă cineva în seamă. O mulțime dintre cei care s-au format în perioada de după 1989 și au ajuns în poziții de conducere (Ponta, Kovesi, Vîlcov, clanul Gabriel Oprea, nenumărați procurori, polițiști, ofițeri de informații) au plagiat.

Sunt mai multe întrebări aici (și aștept niște răspunsuri serioase ori sugestii de cercetare):

Care este amplitudinea fenomenului plagiatului în România postcomunistă?

Care sunt cauzele? (nu există doar o singură cauză)

De ce nu sunt cercetate în mod temeinic toate domeniile sensibile (nu doar instituțiile de forță)?

De ce se concentrează lumea doar pe doctorate? Sunt plagiate la lucrările de licență, precum și la lucrările de dizertație.

Ar trebui ca să se ia măsuri pentru a-i verifica pe toți cei promovați pe baza licenței, dizertației, doctoratelor. Plagiatul este furt calificat. Oare cîți hoți intelectuali sunt printre noi?”, întreabă Dan Pavel.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.