Avocat renumit în New York și emigrant român. Cine este Adrian Zuckerman, noul ambasador al SUA în România


Avocat renumit în New York și emigrant român. Cine este Adrian Zuckerman, noul ambasador al SUA în România

Noul Ambasador al SUA în România, Adrian Zuckerman, a înmânat scrisorile de acreditare preşedintelui României, Klaus Iohannis, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Palatul Cotroceni, a anunţat marţi ambasada SUA, Zuckerman spunându-i preşedintelui Iohannis că ”românii nu au prieteni mai buni decât americanii”.

Ambasadorul Adrian Zuckerman a fost confirmat pentru postul de ambasador de către Senatul SUA pe 20 noiembrie şi a depus jurământul în faţa preşedintelui Donald Trump pe 22 noiembrie.

Pe 14 decembrie 2019, Adrian Zuckerman a preluat îndatoririle de ambasador al Statelor Unite în România. Înainte de numire, actualul ambasador era partener în domeniul dreptului imobiliar la firma internaţională de avocatură Seyfarth Shaw LLP. El a îndrumat cu succes importanţi clienţi persoane fizice şi juridice prin numeroase tranzacţii şi litigii sofisticate şi complexe.

Adrian Zuckerman a emigrat din România

Avocat renumit în New York, ambasadorul Adrian Zuckerman s-a născut în România, în București, şi a imigrat în Statele Unite la vârsta de 10 ani, împreună cu părinţii săi, Emil şi Aura. Acesta vorbește fluent limba română. Implicat activ în iniţiative filantropice şi educaţionale, el a fost membru al consiliului de administraţie al Kids Corp, organizaţie non-profit care îi sprijină pe copiii defavorizaţi din Newark, New Jersey şi a fost membru al consiliului absolvenţilor New York Law School. De asemenea, el a deţinut şi funcţia de judecător în cadrul Real Estate Board – New York.

Ambasadorul Zuckerman a obţinut o diplomă de licenţă în ştiinţele vieţii şi o diplomă de licenţă în management de la Sloan School of Management a MIT. El a obţinut de asemenea o diplomă în drept de la New York Law School.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.