Avocat renumit în New York și emigrant român. Cine este Adrian Zuckerman, noul ambasador al SUA în România

Noul Ambasador al SUA în România, Adrian Zuckerman, a înmânat scrisorile de acreditare preşedintelui României, Klaus Iohannis, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Palatul Cotroceni, a anunţat marţi ambasada SUA, Zuckerman spunându-i preşedintelui Iohannis că ”românii nu au prieteni mai buni decât americanii”.

Ambasadorul Adrian Zuckerman a fost confirmat pentru postul de ambasador de către Senatul SUA pe 20 noiembrie şi a depus jurământul în faţa preşedintelui Donald Trump pe 22 noiembrie.


Pe 14 decembrie 2019, Adrian Zuckerman a preluat îndatoririle de ambasador al Statelor Unite în România. Înainte de numire, actualul ambasador era partener în domeniul dreptului imobiliar la firma internaţională de avocatură Seyfarth Shaw LLP. El a îndrumat cu succes importanţi clienţi persoane fizice şi juridice prin numeroase tranzacţii şi litigii sofisticate şi complexe.

Adrian Zuckerman a emigrat din România

Avocat renumit în New York, ambasadorul Adrian Zuckerman s-a născut în România, în București, şi a imigrat în Statele Unite la vârsta de 10 ani, împreună cu părinţii săi, Emil şi Aura. Acesta vorbește fluent limba română. Implicat activ în iniţiative filantropice şi educaţionale, el a fost membru al consiliului de administraţie al Kids Corp, organizaţie non-profit care îi sprijină pe copiii defavorizaţi din Newark, New Jersey şi a fost membru al consiliului absolvenţilor New York Law School. De asemenea, el a deţinut şi funcţia de judecător în cadrul Real Estate Board – New York.

Ambasadorul Zuckerman a obţinut o diplomă de licenţă în ştiinţele vieţii şi o diplomă de licenţă în management de la Sloan School of Management a MIT. El a obţinut de asemenea o diplomă în drept de la New York Law School.